tiistai 29. huhtikuuta 2014

Uunissa paahdetut maa-artisokat

Naapurin rouva toi meille pussillisen ystävältään saamiaan maa-artisokkia. Juttelimme, ettei kumpikaan meistä ole käyttänyt maa-artisokkia muuhun kuin keittoon ja että tällä kertaa olisi kiva kokeilla jotain uutta.


Onneksi Google auttaa ja löytyi aivan ihana resepti uunissa kuorineen paahdetuista maa-artisokista. Resepti oli helppoakin helpompi ja kaikki ainekset olivat jo kotona valmiina (siihen ei tosin paljoa tarvittu), joten laitoin maa-artisokat uuniin heti seuraavalle aterialle. Lopputuloksena oli rapea kuori ja pehmeä sisus, hieman makea vivahde kuten uunipalsternakoissakin eli aivan mahtavan hyvää, eikä aktiiviseen tekemiseen mennyt kuin muutama hassu minuutti.

* * * * *

UUNISSA PAAHDETUT MAA-ARTISOKAT

Maa-artisokkia
oliiviöljyä
suolaa 
pippuria

Pese maa-artisokat perunaharjalla ja pilko tarvittaessa suurimpia yksilöitä hieman pienemmäksi. 

Levitä maa-artisokat leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Kaada päälle oliiviöljyä ja sekoittele niin, että ne saavat joka puolelta öljyisen pinnan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria ja sekoittele vielä uudelleen.

Paahda 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai siihen asti kunnes ne tuntuvat tikulla kokeiltuna pehmeiltä sisältä. Anna jäähtyä hetki. 

* * * * *
Alkuperäisen reseptin löydät Ripaus & hyppysellinen -blogista klik.

Yksinkertainen ruoka on vain niin hyvää, eikä tämä tee siitä poikkeusta. Pussillinen maa-artisokkia hävisi kertaheitolla parempiin suihin. Nam. Alkuperäisessä kirjoituksessa suositeltiin dippailemaan näitä majoneesiin. Meillä nämä menivät ulkona grillatun ruuan lisäkkeenä uunijuuresten tyyliin. Kaverina kylläkin aiolia.

Mukavaa vappuviikkoa ja iloa huomiseen vappuaattoon!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

8 kommenttia:

  1. Sinulle löytyisi haaste blogistani: http://isokahvikiitos.blogspot.fi/2014/04/haaste-2.html
    Aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta JenniE! Täytyykin tulla heti kurkkaamaan minkälaisesta haasteesta on kyse :) Aurinkoista kevättä ja iloista vappua sinullekin!

      Poista
  2. Oi näitä täytty kokeilla. Meillä kasvaa tavallaan vahingossa istutettuna maa-artisokkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi onnellista! Vai vahingossa istutettuna... hih. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. En ole ollut aikaisemmin erityisemmin maa-artisokan ystävä, mutta nyt kuolaan niitä koko ajan tällä reseptillä valmistettuina :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Vieläkö tähän aikaan voi toivottaa kiitos samoin JohannaL? Ihanaa ja leppoisaa miniloman jatkoa joka tapauksessa! :)

      Poista
  4. Pitääpäs joskus kokeilla :)

    Hauskaa vappua vielä näin hieman myöhässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan. Tykästyin näihin itse aivan täydellisesti. Mukavaa vapunaikaa sinnekin!

      Poista