* * * * *
HERKULLINEN MUSTIKKAPIIRAKKA
POHJA:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
400 g mustikoita
MURUTAIKINA
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita sokeri ja pehmeä margariini
keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä
taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada mustikat taikinan päälle.
Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi sormenpäillä. Ripottele murutaikina mustikoiden päälle.
Paista piirakka 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
* * * * *
Mustikkamäärä on melko suuri ja olin jo tekemässä reseptiin tuttuun tapaani omavaltaista muutosta kunnes päädyin tällä kertaa pitäytymään tarkasti ohjeessa. Se kannatti, sillä piirakka oli erittäin onnistunut ja mehevä.
Jos sinulla on tarve tyhjentää pakastinta tulevaa marjasesonkia varten tai muuten vain mustikkapiirakkahimo, niin suosittelen testaamaan tätä. Iso plussa myös helppoakin helpommasta toteutuksesta ja minusta myös kauniista ulkonäöstä. Silläkin kun on esteetikolle merkitystä. Meiltä tälle tulee ainakin täydet pisteet.
Mukavaa viikonloppua!
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi
Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta
Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa
uutisvirrassasi.
Nam, herkullinen piirakka ♥
VastaaPoistaNiin oli Maiccu, ihanan kostean mehevä 🙂
PoistaTäytyykin laittaa korvantaakse tuo ohje. Just mietin, että pitäiskös se eka mansikkakakku tehdä Juhannuksena. Hyvää viikonloppua sinnekkin! :)
VastaaPoistaMansikkakakku ja juhannus kuuluvat yhteen 🙂 Meillä sovittiin juuri hetki sitten että tehdään juhannuksena iso mansikka-marenkikakku. Samat ajatukset siis Suffeliini.
PoistaNam mikä piirakka.
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua Anu ❤️
Herkkua viikonloppua sinullekin Outi 🙂
PoistaToivottavasti saadaan hyvä mustikkasato tänä kesänä.
VastaaPoistaSanopa muuta Kirsi! Hyvä mustikkasato ja vähän hyttysiä ja hirvikärpäsiä 🙂
PoistaVoi nam!!!
VastaaPoistaJätskiä päälle ja se on siinä Kristiina 🙂
PoistaTämä täytyy laittaa testiin, tykkään nopeista ohjeista!😋
VastaaPoistaSamoin Matkatar! Helppoa, hyvää ja kaunista - nuo kun täyttyvät niin leivontaohje tulee käytettyä useampaan kertaan 🙂
VastaaPoistaMums...tätä aion kokeilla! Mustikkapiirakka on hyvää!
VastaaPoistaToivottavasti maistuu Marianna! Mustikkapiirakka ON hyvää minustakin 🙂
PoistaTämä oli hyvä vinkki leipomiseen, sillä pakkasessa on vielä vaikka kuinka marjoja:)
VastaaPoistaKiva jos on "tarpeellinen" ohje M. Voi olisipa meilläkin vielä marjoja! Viinimarjoja löytyy mutta kaikki muut on jo käytetty ja ostomarjoilla mennään.
PoistaIhanan kesäiset kuvat! Tuo pakastimen tyhjennys onkin nyt viimeistään ajankohtaista, kun sen täyttäminen alkaa juuri. Näin se vuosi kulkee vikkelään! Olen päättänyt tänä vuonna poimia itse mustikat metsästä. Siniset sormenpäät on helppo hyväksyä, kun mustikkapiiras maistuu!
VastaaPoistaHops, kommenttisi oli jäänyt vastaamatta Hanna - anteeksi. Nyt on tosiaan viimeiset hetket tyhjentää pakastin viime kesän makumuistoista. Samaa olen miettinyt minäkin, että meillä mustikoiden kulutus on sen verran suurta, että yritän saada koko perheen metsään, edes hetkeksi.
PoistaOnpas hieno! :)
VastaaPoista