torstai 24. huhtikuuta 2014

Arkikuvia 4/5

Tähän aikaan vuodesta piha ja puutarha ovat arkea. Ihanaa arkea. Pihan touhuissa saisi vietettyä kuinka paljon aikaa tahansa ja puuhatessa ajantaju häviää aivan täydellisesti.


Tänään vanha farkkuhameeni on saanut uuden elämän. Sain eilen vinkkiä uudelta ystävältäni pienen omenapuun hoitamiseen ja muotoiluun. Tuo puu on meillä muodoltaan hyvin pystyyn kasvava, eikä tuota hedelmää mitenkään isosti. Nyt siis oksia taivuttamaan, jotta puu saisi oikeamman muodon ja tuottaisi paremmin satoakin.

Ystäväni kertoi, että yksi tapa taivuttaa oksia vaakatasoon on leikata kankaasta suikaleita, sitoa suikaleen sisälle kivi painoksi ja solmia nämä mollukat sitten halutuille oksille. Varovasti tietenkin, ettei puun oksa katkea kiven painosta.


Tällaisia koristuksia meillä on nyt siis omenapuussa. Hyödyllisiä ja hauskan näköisiä, kunhan lapset vain muistavat juoksuleikeissään kiertää matalimmat "koristellut" oksat, etteivät kivet kopsahda kenenkään otsaan.

Mukavaa torstai-iltaa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikös :) Toivotaan, että puu alkaa tuottaa näiden taivuttelujen jälkeen paremmin hedelmääkin. Minulle oli uusi tieto, että omenapuun oikea malli on tarpeellinen myös paremman sadon saavuttamiseen.

      Poista