perjantai 18. huhtikuuta 2014

Värjätyt kananmunat aamiaispöytään

Hyvät huomenet pitkäperjantaiaamuun! Aamu valkeni ainakin täällä meillä hieman kosteana. Sade on onneksi jo loppunut ja toivotaan, että luvattu lämpökin tulee pian.


Värjätyt kananmunat ovat kuuluneet pääsiäisen aamiaspöytäämme muutaman vuoden. Kananmunathan maistuvat Aivan Erilaiselta kun ne ovat kauniin värisiä, eikö. Värjättyjen kananmunien menekki ainakin meillä on aivan eri kuin muuten syötävissä valkoisissa kananmunissa, jotka tosin nekin maistuvat hyvin.


Tekeminen on helppoa. Laita kananmunat kiehumaan seitsemäksi minuutiksi. Munien kiehuessa voit valmistaa suurempaan astiaan taikaliemen tai liemet, jotka sisältävät 0,5 dl väkiviinaetikkaa ja haluamasi määrän elintarvikeväriä. Ihan pari tippaa ei riitä, vaan väriä tarvitaan pieni loraus. Ajastimen piipatessa seitsemän minuutin kohdalla lisää taikaliemeen vielä 2 dl kiehuvaa vettä, sekoita ja upota kananmunat liemeen. Munankuoreen tarttuva väri voimistuu mitä pidempää annat niiden olla liemessä. Lopuksi nosta kananmunat vielä lautaselle, talouspaperin päälle kuivumaan. Liemiastia kannattaa puhdistaa varmuuden vuoksi heti.


Kananmunia voisi värjätä myös aivan luonnollisestikin esimerksi sipulinkuorilla, mutta se on minulta vielä kokeilematta.

Jos onnistun, saatan palata langoille vielä pyhien aikana yhden kokeilun merkeissä. Pääsiäinen kun alkoi minun kohdallani apteekin kautta kulkien. Mutta siitä lisää lähiaikioina. Arkikuvahaaste on puolestaan jäänyt nyt pahasti pääsiäisen jalkoihin, joten ajattelin siirtää sen jatkoa ensi viikkoon, jotta se tosiaan kuvaisi arkea.

Iloista ja rentouttavaa pääsiäisenaikaa! 

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.


2 kommenttia:

  1. Ihania munia! Mukavaa pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos JohannaL, näillä päivä alkaa tosiaan iloisesti :) Mukavaa pääsiäistä sinnekin!

      Poista