tiistai 8. huhtikuuta 2014

DIY Huoltovapaa pääsiäisruoho

Tämä pääsiäisruoho ei kaipaa kastelua, eikä leikkaamista valmistuttuaan. Sen lisäksi, ettei sen hoitaminen tarvitse viherpeukaloa, ei ruohikon tekemiseen tarvita suurta askartelijankaan peukaloa.


Vihreästä fanttilangasta valmistuu siis tällainen pääsiäisruoho. Tekeminen on helppoa ja se onnistuu näppärästi myös lapsilta. Ensin leikataan paksusta pahvista sopivan kokoinen istutusalusta. Itse käytin alustana pahvilaatikon seinää. Halutessaan alustan reunaan voi kiepauttaa kierroksen fanttilankaa, jotta reuna on siistimpi. Fanttilangan sai kiinnitettyä pahviin nuppineuloilla.


Sen jälkeen vain leikkaamaan sopivan mittaisina pätkiä fanttilangasta. Omat pätkäni ovat maksimissaan 9 cm pitkiä. Palat kannattaa leikata päästään viistoiksi ja hieman eri pituisiksi, jotta valmiista ruohikosta tulee elävän näköinen. Palat dipataan yksi kerrallaan tavalliseen askarteluliimaan ja liimataan  alustaansa vieriviereen. Istutuksen jälkeen annetaan ruohikon kuivua rauhassa.


Tämä pääsiäisruoho on hauskan näköinen ilman astiaakin, mutta viimeistellymmän näköinen se on esimerkiksi reunallisessa lasiastiassa. Ensi viikolla meidän ruohikkoomme muuttaa muutama pääsiäisasukki, joukossa saattaa olla jokunen pääsiäismunakin.

Iloa päivääsi!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.


10 kommenttia:

 1. Ensimmäistä kertaa osuin blogiisi ja heti pitää kommentoida kun on niin kiva DIY idea! :)

  Meillekin tälläinen "tekonurmi" sopisi paremmin kuin hyvin, sillä tavallista rairuohoa en ole oikein voinut istutella, kun sen tuhoamisesta pitävät huolen kaksi yli-innokasta hortonomikissaa. Kiitos siis loistavasta ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit Cinnabaria ja tervetuloa uudelleenkin! Teillä on sitten päinvastainen haaste ruohojen kanssa kuin meillä; teillä yli-innokkaita hortonomeja, meillä taas hieman toisaikainen ;)

   Poista
 2. Mielettömän kiva DIYidea ja kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Lahoa Rautaa! Juuri mietin sinua tänään. Mietin oletko hautautunut täydellisesti arjen alle... Blogisi päivitysviestit kun ovat jääneet jonnekin bittiavaruuteen minun kohdallani. Tulen pian paremmalla ajalla piipahtamaan ja lueskelemaan :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Iisa! Monivuotisuus on vielä yksi tämän ruohon etu :)

   Poista
 4. Tosi kiva idea!!! Vois toimia hyvin meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Tämä ruoho "itää" nopsasti, joten hyvin ehtii vielä pääsiäiseksi :)

   Poista
 5. Loistava idea! Ja tuo toimisi varmasti lastenkin kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii Ane oikein hyvin lasten kanssa. Testattu on ja kävi tosi helposti. Alusta meillä tosin oli paljon pienempi kuin tämä tässä, mutta sellainenkin versio on oikein kiva.

   Poista