maanantai 28. huhtikuuta 2014

Jäätelökakkua vapun jälkkäriksi

Meidän vappumenumme tulee tänä vuonna päättymään jäätelökakkuun. Testasin yhden kakun jo jokunen viikko sitten ihanan Vaaleanpunainen hirsitalo -blogin innoittamana ja kakku onnistui hyvin. Nyt siis uudella jäätelöyhdistelmällä uusi kakku.


Kakun pohja tehdään kuten keksipohjaisten juustokakkujenkin pohja. Murskataan siis Digestive-keksejä, sekoitetaan ne rasvan kanssa ja painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Sen jälkeen laitetaan haluttuja jäätelöitä kerroksiksi. Meidän vappukakkuumme tulee tuon blogiesikuvansa mukaisesti kinuski-suklaa-, mansikka ja vaniljajäätelöä. Kokeilukakussa oli päärynä-toffeejäätelöä sekä kuningatar-valkosuklaajätskiä. Kerrosten väliin murskataan Daimia. Sain jäätelöt helposti vuokaan kun annoin jäätelön ensin hieman pehmetä, leikkasin sen sitten ohuiksi siivuiksi ja ladoin viipaleet vuokaan vieriviereen. Jossain vaiheessa vielä painelin käsin siivuja tiiviimmin yhteen. Kannattaa toimia reippaasti, jotta jäätelö ei sula liiaksi. Lopuksi kakku laitetaan pakastimeen kelmulla peitettynä.


Tarjoilua ennen kakku koristellaan vielä esimerkisi sulatetulla suklaalla tehdyillä raidoilla ja vaikka nonparelleilla tai koristerakeilla. Kakku kannattaa ottaa sulamaan jo hyvissä ajoin, jotta sitä on helpompi leikata.

Olen jännännyt aikaisemmin tällaisten kakkujen tekemistä, sillä kammoan rakeista, kerran sulanutta jäätelöä. Jostain syystä tässä kakussa näin ei käynyt. Ei vaikka söimme kokeiluversiotamme useampana päivänä, eli kakku ehti jokaisella kerralla pehmetä jonkin aikaa pöydässä. Hyvä niin.

Iloista vappuviikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.


2 kommenttia:

  1. Nam, tätä pitäisi kyllä kokeilla itsekin! Meillä synttärit lähestyy, joten sinne voisi tekaista tällaisen, olisi varmasti pienimpien mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Jenni varmasti pienempien mieleen kun vielä käyttää iloisen värisiä koristerakeita päällä - jos nyt jätskikakkuun lisähoukutuksia enää tarvitaan... :)

      Poista