Sushit ovat suurta herkkuani, mutta niiden väkertäminen on melko työlästä puuhaa. Tällä salaatilla pääsee samoihin herkkufiiliksiin. Merilevä kun ainakin minulle on sushin raaka-aineista se, jota kaipaan kaikken vähiten jos jostain raaka-aineesta pitää luopua. Alkuperäisen reseptin mukaan tämä ohje on 3-4 henkilölle, mutta itse sanoisin, että annoksesta riittää noin 2,5 henkilölle pääruokana.
* * * * *
SUSHISALAATTI
1,5 dl basmatiriisiä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kurkku
1 avokado
rucolaa (alkuperäisessä ohjeessa koko rasiallinen, itse laitoin puolikkaan)
1 pkt inkiväärigraavilohta (Pirkka)
KASTIKE:
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 tl wasabitahnaa
(itse tein kastikkeen tuplana tähän verrattuna)
Keitä riisi ilman suolaa pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja sekoita riisin joukkoon. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Viipaloi pitkittäin halkaistu kurkku ja paloittele avokado.
Levitä riisi ja kasvikset laakealle tarjoiluastialle ja sekoita kevyesti. Nostele lohi ruusukkeina päälle.
Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa erikseen salaatin kanssa.
* * * * *
Alkuperäinen Pirkka-resepti löytyy täältä klik.
Salaatti toimii valtavan hyvin siemennäkkärin kanssa. Siemennäkkäristä oli muuten unohtunut aluksi ohjeesta suola. Isot pahoittelut! Toivottavasti kovin moni ei ollut ehtinyt tehdä näkkäriä suolattomana. Nyt ohje on kunnossa.
Ihmisessä täyty olla joku vika, kun on juuri syönyt vatsansa killilleen jotain ruokaa ja silti täytyy nieleskellä kun katsoo samaa ruokaa heti perään kuvissa. Mahdatko arvata kenestä puhun ja mistä ruuasta...? :)
Mukavaa maanantaita sateisesta ja harmaasta säästä huolimatta!
Anu
ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.
Nam nam, sushi on minunkin herkkuani, joten tämä menee kokeilulistalle ehdottomasti! Kiitos ohjeesta! <3
VastaaPoistaKannattaa Jenni kokeilla varovasti, sillä tässä on iso koukuttautumisvaara ;)
PoistaNIIN hyvää! Kiitos :)
VastaaPoistaEipä kestä kiitellä Riikka! Toivottavasti maistuu :)
Poista