perjantai 11. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen raikas limekakku

Tämän kakun ohje kiinnitti huomioni ihanan koristelunsa ansioista. Koristeet saisi toki minkä tahansa keksipohjakakun päälle, mutta ohjetta lukiessani ihastuin, kun tekstissä kerrottiin kakun maun muistuttavan aavistuksen pashaa, mutta modernimmin.


Vielä toistaiseksi en ole maistanut yhtään sellaista keksipohjajuustokakkua, joka ei olisi ollut hyvää. Kakut ovat olleet aina asteikolla hyvästä tosi hyvään. Siksi minusta onkin kiva tehdä tämän tyylisiä kakkuja. Tämän kakun juju on raastettu limen kuori, joka tekee kakusta ihanan raikkaan. Kakku sopisikin hyvin pääsiäisen kahvipöydän lisäksi myös jälkiruuaksi.


Alkuperäinen ohje on Ruokablogi Sitruunaruohosta. Tuosta linkistä pääset katsomaan alkuperäisen reseptin. Kakku on muuten tehty aivan ohjeen mukaisesti, mutta tein sen normaalikokoiseen vuokaan ja koska en löytänyt mansikkadominoja, pääsivät pohjaksi Daniela mustikkatäytekeksit. 

  * * * * *

PÄÄSIÄISEN LIMEKAKKU

1 pötkö Daniela mustikkatäytekeksejä
0,5 dl sulatettua rasvaa

Täyte
180 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maustamatonta, rasvaista jugurttia (esim. turkkilainen jugurtti)
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteteä
4 limeä

Murskaa keksit, sekoita keksimurskaan rasva ja painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuokan pohjalle.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon jugurtti, sokeri ja tuorejuusto. Lisää sulatettu valkosuklaa hyvin sekoittaen. Raasta limettien kuori hienoksi raasteeksi (aivan pinta, ettei mukaan tule valkoista, karvasta osaa). Purista limeistä mehu erilliseen astiaan ja kuumenna mehu. 

Purista hyvin turvonneista liivatteista ylimääräinen vesi pois, sulata ne kuumaan limemehuun ja sekoita hyvin. Kaada liivate-limemehu ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli. 

* * * * * 


Meillä on tänään aloitettu tällä kakulla pääsiäisen aika, samalla kuopuksen nimipäiviä juhlien. Virpomisvitsat ovat jo valmiina ja perheen noita-akat odottavat malttamattomina sunnuntaita, jolloin pääsevät virpomaan. Reittisuunnitelma on mietittynä. Värikästä palmusunnuntaiviikonloppua sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi. 

10 kommenttia:

  1. Ihanat koristelut, niin pääsiäiset :) Tämän ohjeen otan talteen! Rakastan limeä - postasin itsekin hiljattain limejuustokakun ohjeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihin koristeluihin mäkin tosiaan ihastuin siinä alkuperäisessä versiossa. Alkuperäisessä kakussa oli vielä kaunis reunus, mutta siihen eivät minun taitoni riittäneet. Huomasinkin, että sinulla oli myös limekakkuohje blogissa. Ihanan raikkaita ovat :)

      Poista
  2. Tosi ihanan näköinen kakku!!! Kyllä tuollaisen voisin pääsiäisenä meille leipoa :) niin maittavan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella tätä Laura. Raikas lime yhdistettynä pohjan suklaakekseihin toimii hyvin. Eikä tämä kaipaa välttämättä mitään mustikka- tai mansikkatäytekeksejä, vaikkakin ne antavat tietysti oman lisänsä. Perusdominot toimivat pohjassa varmasti myös oikein hyvin. -- Sanon tämän, koska itselleni meinasi iskeä ahdistus kun en löytänytkään niitä mansikkaversioita... :)

      Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JohannaL hjäääälp, sormeni osui vahingossa poista kommentti -kohtaan ja kommenttisi katosi. Tarkoitus ei siis ollut poistaa sitä :) Mutta, oikein ihanaa viikonloppua sinullekin ja juu, kakku on tosiaan hyvää!

      Poista
  4. Nam! Mä en yleensä tykkää leipoa mutta tämän taidan tehdä nyt viikonlopun aikana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Helkku, että sait leipomisinspiraation! Toivottavasti tulee mieluisa kakku :)

      Poista
  5. Voi nam, miten hyvälle näyttää!! Ihanan keväinen kakku. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Essi, kakku oli kyllä hyvää. Tänään herkuteltiin vielä viimeiset palat ja hyvälle maistui edelleenkin :)

      Poista