tiistai 22. huhtikuuta 2014

Lihapullakuppikakkuja

Olipa upeat pääsiäisen pyhät! Kevät meni ison loikkauksen eteenpäin, aurinko ja lämpö hemmottelivat meitä. Tuskin on pääsiäisestä vielä toivuttu, kun ajatukset lähtevät jo menemään kohti ensi viikolla olevaa vappua. Ihan uskomatonta, että vuosi on jo niin pitkällä.


Herkuttelimme pääsiäisen kotikatsomossa lihapullakuppikakuilla ja mietin, että nämä sopisivat hyvin myös vappupöydän pikkusuolaiseksi. Ohje löytyi Johannan Herkkuhovi -blogista ja hän oli bongannut ohjeen uudesta, mielenkiintoiselta kuulostavasta Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa -kirjasta. Tuo kirja täytyy varmasti etsiä käsiin.

Kuppikakut tehdään muffinipellille pizzataikinapohjaan, päälle keitellään yrttistä tomaattikastiketta ja kuoppaan pudotetaan lihapulla. Päälle tulee vielä juustoa. Pientä näpertämistä näissä oli, mutta lihapullakuppikakut sekä maistuivat, että näyttivät hyviltä, joten näitä teen uudelleenkin. Ja täytteitähän voisi varioida vaikka kuinka paljon.


* * * * *

LIHAPULLAKUPPIKAKUT

PIZZAPOHJA

6 dl durumvehnäjauhoja tai vehnäjauhoja
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa

vehnäjauhoja taikinan alustamiseen
  TOMAATTIKASTIKE

1 purkki 500g) paseerattua tomaattia
maun mukaan valkosipulinkynsiä, minä laitoin kokonaisen kynnettömän
2 tl sokeria
suolaa, mustapippuria myllystä, ripaus chilijauhetta, yrttejä (esim. basilikaa, timjamia ja oreganoa)

Lisäksi: lihapullia, tuoreita basilikan lehtiä, pizzajuustoraastetta

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia. 
Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, vähintään tunnin ajan.
Kuullota pieneksi hakatut valkosipulit öljyssä pannulla, lisää sekaan tomaattimurska sekä sokeri ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia ilman kantta.

Kauli taikina levyksi ja ota muotilla (esim. muki tai kulho) halkaisijaltaan noin 12 sentin kokoisia ympyröitä.
Voitele muffinipelti. 
Asettele muffinivuokaan taikinaa niin että reunat tulevat juuri ja juuri yli. Lusikoi pohjalle 2 rkl tomaattikastiketta. Lisää yksi lihapulla, pari basilikanlehteä ja ripottele päälle juustoraastetta. 
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
* * * * * 

Huomenna sitten jatkamaan arkihaasteen kanssa, jotta ehdin saada haasteen loppuun tämän viikon arkipäivien aikana. Iloa ja aurinkoa viikkoosi!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi. 

2 kommenttia: