tiistai 1. huhtikuuta 2014

Lainattu siemennäkkäri

Päivät alkavat oikealla jalalla kun aurinko paistaa ja aamiaisella on jotain hyvää syötävää. Ainakin minulla on näin. Aurinkoon ei pysty pieni ihminen vaikuttamaan, mutta siihen aamiaiseen onneksi voi.


Yksi suosikkiblogeistani, Esmeralda's, postasi viime viikolla aivan ihanan siemennäkkileivän ohjeen. Olen hulluna kaikenlaisiin siemeniin ja koska ainekset löytyivät kaapista, lähdin heti testaamaan ohjetta. Viikonloppuna söimme näkkileipää osana juustotarjotinta, nyt alkuviikolla narskuttelin sitä aamiaisella. Niin hyvää, nam - ja päivästä tuli myös hyvä. Tänään näkkäriä paistui jo toinen pellillinen ja illalla sitä on lähdössä nyyttikesteille salaatin kaveriksi, vaalean leivän vaihtoehdoksi.

Tätä ohjetta yksinkertaisempaa ei voi olla, eikä valmistamiseen mene aikaa kuin hetki. Ajastakin suurin osa menee uunin kellon pirinää odotellessa. 


Ajatukseni oli ensin, etten laita tätä ohjetta ollenkaan blogin puolelle. Jotenkin olen alkanut miettiä miten te lukijat suhtaudutte näihin toisista blogeista lainattuihin ohjeisiin. Tämä oli kuitenkin niin hyvää ja haluan olla itsekin varma, että löydän tämän ohjeen myös vastaisuudessa ja siksi ohje löytyy nyt täältäkin. Alkuperäisen ohjeen löydät tosiaan Esmeralda's -blogista täältä klik. Halusin lisätä omaan näkkäriini vielä kurpitsansiemeniä, joten tämä versio poikkeaa siltä osin alkuperäisestä.

* * * * *

LAINATTU SIEMENNÄKKÄRI
(uunipellillinen)

1 dl pellavansiemeniä
1,5 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl mantelijauhetta
1 tl hienoa merisuolaa
3 kananmunaa

Sekoita ainekset keskenään ja levitä tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Paloittele heti ja anna jäähtyä.

* * * * *

Vaihteeksi tällainen terveellinen herkku. Mutta hei, kommentoitko minulle mitä mieltä olet näistä lainatuista resepteistä: tympivätkö vai otatko ilolla tietoosi, jos et ole vaikkapa sattunut huomaamaan alkuperäistä? Alkuperäiseltä bloggaajalta itseltään pyrin aina kysymään luvan julkaisemiseen.

Mukavaa tiistain jatkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

4 kommenttia:

  1. Olen itse tehnyt tätä nyt parin kk ajan, ja on kyllä loistavan makuista, eikä enää paljon muuta tee mieli tehdäkään. Välillä olen käyttänyt tässä mysliä + siemeniä, joka myös on hyvää. Helppoa ja nopeata, ainut vaan tuo odottelu että valmistuu;) Eikä minua ainakaan haittaa mistä ohje tulee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän leipomuksen kohdalla ei voi tosiaan syyttää aikapulaa tai sanoa, ettei ehtisi tehdä. Niin nopsasti ja helposti valmistuu. Mysli onkin hyvä idea! Mietin minäkin jo jatkojalostusta ja sitä voisiko siementen joukkoon laittaa vaikkapa jotain yrttiä / valkosipulia / muuta maustetta vai kärvähtävätkö ne. Täytyy ehkä testata. Tosin ei kyllä kaipaa välttämättä jalostamisia, niin hyvää on ihan tällaisenaankin.

      Poista
  2. Hyvä, että blogeissa vinkkaillaan muualta löytyneisiin juttuihin. Toki korrektia on tässä ( kuten muussakin lainaamisessa) kertoa se alkuperäinen lähde.
    Muutenhan se olisi sama kuin juttelisi jonkun kanssa " löysin muuten ihanan reseptin mutta etippä se itse netistä..." ;)
    Kukaan meistä ei lue kaikkea samaa kuin joku muu. Itse olen hyvin vähän mihinkään päivittäin lukevaksi laskeutuva. Blogeja selailen intuition mukaan. Joskus etsin jotain asiaa ja törmäänkin kivan oloiseen blogiin ja eksyn ihan muualle, kuin alunperin olin aikonut.
    Jatka samaan malliin ;)

    R&T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla tällaisia mielipiteitä, sillä olen yleensä niin innoissani jos löydän jotain mielenkiintoista tai hyvää, että jaan ilon mielelläni. Teen sen siis jatkossakin :) Samoin kuulen muiltakin mielellään heidän löydöistää. Jaettu ilo on paras ilo - tekijänoikeudet huomioiden!

      Poista