perjantai 29. marraskuuta 2013

Pataperjantai

Ulkona on ollut tänään pieni pakkanen ja minulla on ollut tilaisuus laittaa pataruoka uuniin jo puoliltapäivin päivällistä varten. Ihanat tuoksut ovatkin leijailleet kodissamme koko iltapäivän.


Päivä on ollut siis oikein sopiva lainaksi saamani Revolin padan* testaamiseen. Revolin pata on varsinainen monitoimituote. Siinä voi ruskistaa lihaa liedellä, kypsentää ruokaa uunissa, tarjoilla, säilyttää jääkaapissa ja vielä lämmittää aikaisemmat kokkailut mikroaaltouunissa. Välillä on vaikea löytää esimerkiksi paistinpannua, joka toimisi induktioliedellä, mutta tämä pata toimii yllätys, yllätys myös induktiolla. Älä kysy minulta miksi, ei aavistusta, niin vain on. Tärkeää on kuitenkin muistaa, ettei pataa saa kuumentaa tyhjänä, jotta ei käy ohraisesti. Positiivista on myös padan keveys verrattuna valurautapatoihin sekä se, että padan voi pestä astianpesukoneessa. EDIT: Padan puhdistus kävi muuten todella helposti. Hiukan jännitti minkälaisia tahroja pataan jää, sillä pitkä haudutus ja ruuan höyryt olivat muodostaneet melkoisen mustan kerroksen padan kannen sisäpuolelle ja padan yläreunoihin. Lika irtosi kuitenkin tosi helposti ja pata on edelleen kuin uusi ulkonäöltään. Iso plussa siitä.

Revolin pata on arjen estetiikkaa aivan parhaimmillaan. Pata on valtavan kaunis muotoilultaan ja kannesta löytyy erilaisia värivaihtoehtoja. Oma valintani olisi ehdottomasti tämä kokonaan valkea versio.


Herkuttelimme loppukesällä ystävien luona aivan ihanalla kreikkalaisella lihapadalla, stifadolla. Ohjeen pohjana oli käytetty tuolloin Pirkan reseptiä ja sitä käytin nyt minäkin. Ruskistin lihat parissa erässä padassa, sen jälkeen lisäsin muut ainekset ja siirsin padan uuniin. Uunissa pata viihtyikin sitten useamman tunnin. Haudutin pataa hieman ohjetta matalammassa lämmössä hieman pidempään.


Lopputulos oli herkullinen ja liha lusikoitavan pehmeää ja mureaa kuten olin halunnutkin. Ja ne tuoksut, jotka tulvahtivat padasta kun avasin kannen. Aaah... Tästä on hyvä lähteä viikonlopun viettoon.

Iloista pikkujouluviikkistä!

Anu

* Revolin pata saatu testattavaksi blogiyhteistyön merkeissä Mastermark Brands Oy:ltä. Kiitos. 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

2 kommenttia:

  1. Meinaa tulla nälkä ;) Herkullisen näköista ja kuulosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan herkullista. Ei muuta kuin pata porisemaan - ei tarvitse ihan aamuyöhönkään asti odottaa, että tulee valmista ;)

      Poista