maanantai 11. marraskuuta 2013

Arjen luksusta

Sain Projekti Verkaranta -blogin Jutalta hauskan haasteen. Kiitos Jutta! Haasteena on kertoa kolme asiaa, jotka tuovat luksusta omaan arkeen. Mikäpä tuon osuvampi haaste tälle blogille, joka tavallaan pyörii juuri noiden asioiden ympärillä.


Kolmen asian nostaminen yli muiden olikin vaikeampaa kuin luulin.  Luksus arkeeni tulee hyvin tavallisista asioista. Ajattelen, että sitä tuo oikeastaan kaikkein eniten arjen sujuvuus. Se, että päivät lähtevät käyntiin hyvillä mielin, ilman isompia taisteluita heräämisestä, pukemisesta, aamupalan syömisestä tai lähtemisestä.

Siitä, että muistan eskarilaisen viedessäni ottaa myös kaikki hänen tavaransa mukaan jo heti ensimmäisellä kerralla. Siitä, että koululaisen pyörän kumeissa on ilmaa ja sormikkaista löytyvät molemmat parit. Siitä, että kauppakassissa oli kotiin tullessani oikeasti kaikki olennainen, jota tarvitaan seuraavan viikon ruokiin.

Myös oma koti, joka ei ole asunto, vaan Koti isolla Koolla on aikamoista arjen luksusta. Paikka, joka tuntui kodilta jo heti ensimmäisen kerran sisään astuessani. Olkoonkin, että talo oli silloin sisältä iloisen 70-lukulainen turkoosin, oranssin, sammaleenvihreän, ruskean ja keltaisen kirjavana. Koti, josta lähes päivittäin mietin miten onnellinen olenkaan, että asumme juuri täällä. Ja niin edelleen: perhe, ystävät, läheisten terveys... Listaa voisi jatkaa loputtomiin.  

Tässä haasteessa taidettiin kuitenkin etsiä hieman erilaisia asioita. Niitä pieniä, konkreettisia asioita, joilla arkeen saa hieman ylellisyyttä. Minulle näitä asioita ovat ainakin:


Kauniit käyttöesineet

Siivousainepostauksessani kerroinkin olevani heikkona siivousaineisiin. Se liittyy tähänkin. Kun arkirutiineiden hoitamiseen on kauniit (ja toimivat) välineet, tuntuu ikävämpienkin asioiden tekeminen mukavammalta. Kauniit siivousliinat sekä kauniit pesuainepurkit hyväntuoksuisine pesuaineineen houkuttelevat siivoamaan huomattavasti enemmän kuin nukkavierut tarvikkeet ja tuovat arkeen pientä ekstraa. Olen niin visuaalinen, ettei tämä tarkoita pelkkiä siivoustarvikkeita, vaan ylipäätään kaikkia kodin käyttöesineitä, kaikkea kaunista ympärilläni.

Leikkokukat

Jos olen heikona siivousaineisiin, niin heikkona olen myös leikkokukkiin. Voi miten niillä saa piristettyä päivää! Mieli lepää, kun siistin kodin saa kruunattua kukilla. Tai kun koti on päässyt räjähtämään, eikä aika tahdo riittää tuhojen siistimiseen kokonaisuudessaan, voi raivata yhden tason puhtaaksi, laittaa kukat kauniisti vaasiin ja keskittyä itselleen armollisesti vain tuon kohdan katsomiseen. Aina siihen asti kunnes tulee hetki, jolloin voi taas katsella vapautuneemmin ympärilleen.

Kesä on siitä ihanaa aikaa, että pihaltamme löytyy leikkokukiksikin sopivia kasveja. Pioniaika on yksi parhaimmista. Eräs vanha työpaikkani oli ihanan kukkakaupan naapurissa ja silloin tuntui, että kannoin tuohon kauppaan ison osan palkkapussistani hakiessani jokaisena perjantaina kukat kotiin. Valkoiset kukat ovat ehdottomia suosikkejani, mutta mielialan ja tunnelman mukaan valinta kääntyy välillä aivan toisenlaisiinkin väreihin.


Viikonloppuna valmiiseen aamiaispöytään

Olen perheessämme se, joka hoitaa arjen. Etenkin tällä hetkellä jotakuinkin suvereenistikin. Viikonloppuaamuisin on kuitenkin oikeasti luksusta olla perheestä se, joka herää ja nousee viimeisenä. Herätyskellona on ensin astioiden kilinä keittiöstä ja makuuhuoneeseen leijaileva kahvin tuoksu. Pakko ei ole kuitenkaan vieläkään nousta, vaan odotan lasten kilpajuoksua "äitiä herättämään". Oma hetki aamulla, ei kiirettä juosta kellon kanssa kilpaa, valtavaa vauhtia venyvät lapset kainalossa oman hetken päätteeksi ja sitten valmiiseen aamiaispöytään. Sen jälkeen jaksaa taas touhuta. Se, jos mikä on luksusta.



Nämä arjen hemmottelut, jotka tuovat luksusta elämään, liittyvät siis Lambi Deluxen uuteen blogihaasteeseen jossa bloggarit kertovat vähintään kolme asiaa jotka tekevät heidän arjestaan vähän enemmän luksusta.  Tuo Lambin Deluxe on siis uusi, astetta ylellisempi wc-paperi. 


Mainitse siis haastebloggauksessa kolme asiaa jotka tekevät elämästäsi pikkuisen ylellisempää. Kun olet tehnyt haasteen, lähetä yhteystietosi osoitteeseen lambinblogihaaste@gmail.com ja laita haaste eteenpäin. Palkinto arvotaan marraskuun aikana ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kaikki haasteeseen mukaan lähtevät osallistuvat 500 euron kylpylälomalahjakortin arvontaan. Lahjakortti on Holiday Clubille, jolla on kylpylähotelleja ympäri Suomea. Kortti oikeuttaa seuraavaan: 3 vrk kylpyläloma, aamiaiset ja kylpylän vapaa käyttö 2 aikuiselle + 2 lapselle tai 2 vrk kylpyläloma, aamiaiset, kylpylän vapaa käyttö + hemmotteluhoidot 2:lle. Haastepostaus merkitään Lambi bannerilla jonka voit ladata täältä.

Omista arjen luksuksista haastan kertomaan seuraavat blogit:
- Esmeralda´s
- Joulublogi Jouluttelua
- HelmiAmanda

Mikä sinun arjen luksuksesi on? Kerrothan sen minulle. Ja jos kirjoitat omaa blogia, voit vapaasti napata tämän haasteen mukaasi.

Ihanaa arkea!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. 

6 kommenttia:

 1. Kivoja arjen hemmotteluja sinulla!! Kiitos haastamisesta. Tähän olisikin kiva tarttua. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva. Jään mielenkiinnolla odottamaan sinun hemmottelujasi :)

  VastaaPoista
 3. Ihania asioita olet nostanut yli muiden. Juuri niitä elämän parhaimpia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin oman näköisiltä kuulostivat sinunkin asiasi Jutta. Oli kuin olisi omaa tekstiään lukenut :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Täytyy tarttua siihen pikimiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Kiva päästä kurkkaamaan minkälaisia sinun arjen luksuksesi ovat :)

   Poista