keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Vuoden ensimmäiset joulukorttiaskartelut

{Laita simäsi kiinni tämän postauksen kuvilta, jos odotat meiltä joulukorttia tänä vuonna. Tekstissä ei ole joulun salaisuuksia. Sen voit lukea.} 

Tänä vuonna joulufiilis antaa jotenkin vain odottaa itseään. Omalta osaltaan siihen vaikuttaa varmasti ainakin tuo ulkona oleva keli, joka muistuttaa enemmän syyskuuta kuin marraskuuta. Oikeasti ollaan kuitenkin jo marraskuussa ja joulu on edessä aivan tuota pikaa.


Hetkellisesti joulu ehti jo hiipiä mieleeni lokakuun alussa kun ilmat viilenivät. Viime viikolla sain nostettua joulutunnelmaani uudelleen kun luin uutta Talo & Koti -lehteä, mutta nyt senkin vaikutus alkaa olla jo haihtunut. Omituinen tunne tällaiselle jouluihmiselle, jolla normaalisti on tässä vaiheessa jo liput tai kahdet varattuna joulukonserttiin, joululevyt kaivettuna esille kaapista ja soitettukin useampaan otteeseen, monet valmistelut ja askartelut täydessä käynnissä ja kaikessa tekemisessä joulu tavalla tai toisella takaraivossa.

Kun oman pään on saanut napsautettua jouluvaihteelle, tuntuu kaikki tekeminen sen jälkeen jotenkin niin tunnelmalliselta. Siksi päätinkin tänään hiukan avittaa tuota kateissa olevaa fiilistä ja aloitin joulukorttiaskartelut perheen vatsatautirumban keskellä. Kynttilät palamaan, taustalle joulumusiikkia ja viereen kuppi glögiä. Ehkä se tästä lähtee.


Kuulun siihen ryhmään, joka edelleen lähettää joka joulu ison kasan perinteisiä joulukortteja. Tapanani on myös tehdä ne itse ja yhdessä lasten kanssa. Korttiaskarteluista menee kuitenkin ilo, jos ne joutuu tuskailemaan viime tipassa tehdasmeiningillä ja siksi onkin ihana aloittaa homma hyvissä ajoin. Totuuden nimissä täytyy kuitenkin myöntää, että viimeiset kortit valmistuvat usein kuitenkin juuri tuolla tehdasmeiningillä, viime tipassa. Mutta aloitus on ainakin ollut jo suht aikaisin... Ajatus kaunis.


Tällaisia kortteja valmistui minun käsistäni tänään. Dymo oli taas kovassa käytössä. Joko teillä on aloitettu korttiaskartelut, vai lähetätkö ylipäätään enää joulukortteja?

Tuon Lignell & Piispasen Lumoava oli muuten aivan ihana glögi. Normaalisti en niin välitä glögeistä, joissa on alkoholia. Alkoholi maistuu minun makuuni aivan liikaa niistä läpi. Tämä teki kuitenkin poikkeuksen: se tuoksui... hmmm... lumoavalta ja maistui ihanan suklaiselta :) Mutta toisaalta, voiko suklaa-appelsiiniglögi olla jotain muuta kuin hyvää?

Tulipa paljon tekstiä. Jos kaikesta huolimatta jaksoit lukea loppuun, toivotan sinulle mukavaa viikon puoliväliä! ...toivotukset ajatuksen voimalla toki niillekin, jotka eivät jaksaneet loppuun asti.

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik

5 kommenttia:

 1. WAUTSI mitä kortteja, aivan ihania :) Vielä ei ole täällä askarteluja aloitettu.
  Mutta appelsiinisuklaaglögiä on maisteltu - parasta! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Kortit onnistuivat omastakin mielestäni. Arvaapa muuten kenen blogista tuli iso tarve päästä maistamaan tuota glögiä? ;)

   Poista