torstai 21. marraskuuta 2013

Joulukiireenliennytysviini

Tänään täällä lounaisrannikollakin saatiin jo häivähdys ensilumesta. Vai pitäisikö sanoa paremminkin ensirännästä. Sade on muuttunut jo vedeksi, joten pieneksi taisi tuo valkea ilo jäädä, mutta häivähdys kuitenkin. Joka tapauksessa nyt on hyvä hetki kaivaa esille tämän joulunalusajan portviini ja paahtaa sille kaveriksi joulumanteleita.


Portviini. Juu. Ehdoton osa jouluun valmistautumistani. Muutama vuosi sitten monessa naistenlehdessä, ja joululehdissä myös, hehkutettiin portviiniä. Luotiin mielikuva, jossa jouluvalmistelukiireiden KAIK-KI stressi ja kiire hävisi tsuptsup kun touhuilujen lomassa sytytti kynttilän, laittoi hiljaisen joulumusiikin soimaan, istahti hetkeksi mukavaan nojatuoliin tumppusukat jalassa ja nautiskeli lasin portviiniä. Kaikessa rauhassa. Sen jälkeen olo olisi taas seesteinen ja rauhallinen.


Olen mielikuvaihminen päästä varpaisiin ja tuo mielikuva sai minut hakemaan oman kiireenliennytysviinini. Viiniä hakiessani en tiennyt ollenkaan minkä makuista juomaa olin hakemassa, mutta vaikutuksesta vakuuttuneena sellainen oli saatava - ja sillä tiellä olen edelleen. Lasi portviiniä kynttilänvalossa maistuu ihanalle ja rentouttavalle - joulutunnelmalle. Olisi ehkä aiheellista pyrkiä muodostamaan itselleen samanlainen mielikuva myös vaikkapa mandariinista. Kaipa sillekin onnistuisi luomaan vastaavan tarinan ja se olisi paljon terveellisempää, mutta onneksi portviini on sen verran makeaa, että yksi lasi riittää hyvin kerrallaan.

Portviinin kaveriksi tein joulumanteleita, jotka myös kuuluvat joulunalusaikaani. Niin herkkuja ja ihania napsittavia.Voisin laittaa niiden reseptin tänne blogiin vaikka huomenissa.

Tämä viikko on vaatinut ja tulee vielä vaatimaan muutaman juoksuaskeleen, jotta ehdin tehdä kaiken mitä piti. Tänään illalla on kuitenkin aika pysähtyä hetkeksi, jotta tulevat juoksuaskeleet todella johtaisivat jonnekin, eikä aika menisi kaahottamiseen. Muistathan sinäkin jarruttaa välillä, portviinillä tai ilman ;)

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

4 kommenttia:

 1. Sait ylipuhuttua! Käyn oitis hankkimassa portviinin ja mantelit. Seesteisyys ja rauhallisuus - tervetuloa. :) Pitkän päivän jälkeen tämä idea tuli tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä taidetaan kaivata vähän kodissa jos toisessakin. Toivotaan, että tämä konsti auttaa sinullakin. Muista myös nuo muut elementit: kynttilä, musiikki ja tumppusukat... Täällä tiedossa sama iltaohjelma :)

   Poista
 2. Uusi lukija täällä kurkistelemassa. Kiva blogi sinulla Tervetuloa kurkistelemaan myös minun kotiini www.kotiaurorassa.blogspot.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet tullut kurkistelemaan ja kiva kun jätit jäljen kurkistuksestasi :) Tervetuloa toistekin! Tulenpa heti vastavierailulle.

   Poista