perjantai 22. marraskuuta 2013

Joulun herkkumantelit

Joulumantelit vievät ajatukset Berliiniin, muutaman vuoden takaiseen joulumarkkinamatkaan. Olimme tuolla matkalla kaksin siskoni kanssa ja kuka onkaan parempaa matkaseuraa kuin oma sisar, joka tuntee kaupungin, pitää samanlaisista asioista kuin itse ja jolla on samanlainen tapa ajatella päivän tekemisistä kuin itselläkin. Aivan mahtavaa.


Berliinin joulumarkkinoilta ostimme huikopalaksi lämpimiä joulumanteleita, joita sitten maistelimme samalla kun haistelimme ja tutkailimme joulumarkkinoiden tuoksuja, tunnelmaa ja kojuja. Kotiin päästyäni googletin manteleiden ohjeita ja päädyin yhteen, jonka mukaan tehdyt mantelit maistuivat minusta juuri siltä oikealta. Näistä manteleista tuli heti yksi osa jouluani. Ne ovat helppoja tehdä ja niitä on kiva napsia glögin - tai sen portviinin - kaverina.

Tällaisella ohjeella valmistuvat joulun herkkumantelit täällä meillä.


Manteleita kannattaa seurata tarkkaan uunissa paahtamisen ajan, jotta ne eivät pala. Kiehuttaa kannattaa myös vain tuo ohjeessa oleva aika, jotta mantelit eivät mene liian pehmeiksi, vaan pysyvät mukavan rapsakoina.

Tässä minun herkkuni glögin seuraksi. Onko sinulla vinkata kivaa, helppoa ja hyvää herkkua, joka maistuu glögittelyjen yhteydessä?

Viikon kuluttua onkin sitten jo pikkujoulu. Mukavaa viikkistä!

Anu


Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

2 kommenttia:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Kiva kun löysitte blogini. Kävinkin jo heti lisäämässä Arjen timantit sivustollenne ja lisäsin widgetin blogiini. Hienoa aloittaa yhteistyö!

   Poista