maanantai 4. marraskuuta 2013

DIY Maalattuja käpyjä

Paineiden purkaminen ja palohälytin eivät sovi yhteen. Niin se selvästi on. Lupasin perjantain postauksessani kertoa, miten omien projektien ja luovuuden käyttämisen puutostilan höyryt saivat palohälyttimemme soimaan. 

Tilanne alkoi siis olla jo vakava ja seinille hyppiminen vain ajan kysymys. Niinpä kun perjantaina illalla tuli ensimmäinen hetki, jolloin oli mahdollista ottaa hyppy takavasemmalle, tein sen.


Linnottauduin kaikessa hiljaisuudessa kodinhoitohuoneeseemme ja päätin ihan-vain-pikkuisen suihkutella maalia keräämiini suuriin käpyihin. Ihan-hiukan-vain testata miltä kävyt näyttäisivät valkoisina. Tiesin, että maalauspuuhista sisällä saattaa tulla sanomista, mutta hätä ei lue lakia, ihan pakko oli purkaa edes pahin kärki puutostilasta. Ilta oli jo sen verran pitkällä ja ulkona ripsotteli vettä, että ulos ei kannattanut mennä eikä autotallikaan houkutellut.


Kaikki menikin aluksi hyvin. Sain pari käpyä sprayattua valkoisiksi, mutta sitten kävi käry. Palohälytin pärähti soimaan ja koko muu perhe sinkosi salamana ylös katsomaan missä palaa. En ollut innostuksissani huomannut miten maalista oli lähtenyt leviämään melkoinen sumu yhä suuremmalle alueelle kotiamme ja se oli laukaissut hälyttimen. Siihen loppui se homma. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin, että tuo sumu oli niin hentoista, ettei se ollut värjännyt seiniä tai lattioitamme.

Lauantaiaamuna jatkoin autotallissa maalauspuuhia järkevimmissä merkeissä ja sain tehtyä valmistakin. Pronssikäpyjä ja valkoisia käpyjä.


Kesällä olin askarrellut tavallisesta punasaviruukusta ja isommasta aluslautasesta liimaa ja maalia käyttäen jalallisen tarjottimen ja nyt mielessä oli tehdä siihen talvi- / jouluasetelma. Ruukun kylkeen vielä muutama ylijäämätähti vanhasta sisustustarrasta. Tällainen tuli. Mitä mieltä olet, kummat kävyt ovat tässä paremmat: valkoiset vai pronssin väriset?


Ja mitäkö tästä opimme? Ehkä ainakin sen, että pään pahin höyrykärki pitää tuhota jollain muulla kuin lisähöyryllä.

Höyrytöntä viikon jatkoa!

Anu

8 kommenttia:

 1. Molemmat ovat kivan nköiset, mutta minun silmääni pronssiset ovat kaikista parhaimmat. Kuvassa ainakin ottaa valon kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Pronssisten käpyjen kiilto taittaa valon todella kauniisti.

   Poista
 2. No minun silmääni tuo valkoinen on just eikä melkein, mutta tuo tarjotin....aah, aivan super-upea keksintö! Nappaan idean, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Oi, miten kivoja käpyjä ja tarjotin. Minun mielestä valkoiset sopii kauniimmin asetelmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kivoja minustakin ja ainakin nyt lumettomana aikana nuo valkoiset kävyt antavat kauniin talvisen tunnelman tähän asetelmaan.

   Poista
 4. Tämä oli tosi hauska idea, eipä tullut mieleen :)) Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista