tiistai 26. marraskuuta 2013

Huonekuusen lumoissa

Monissa blogeissa on viime aikoina näkynyt huonekuusia ja sellainen kotiutui viime viikolla myös meille. Olin ihaillut huonekuusia jo aikaisempina vuosina, mutta syystä tai toisesta en ollut saanut selvitettyä mistä kasvista on kyse. Viime keväänä kun sain selville kasvin nimen päätin, että sellainen tulee meillekin kunhan päästään lähemmäs joulunaikaa.
 

Nopeasti kesän vihreys unohtuu - huomasin sen kun kannoin kuusen sisälle. Huonekuusi on niin upean raikkaan vihreä. Lisäksi se on jotenkin satumaisen näköinen. En yhtään ihmettelisi, jos yllättäisin pienen tontun jonain aamuna sen juurelta ;) Hoidonkin luvattiin olevan suhteellisen helppoa: valoisa paikka ja pieni kuivahdus joskus kasteluiden välillä ei ole isoksi haitaksi. EDIT: Kommenttien kautta tulleen tiedon mukaan kastelun pitää kuitenkin olla säännöllisempää. Hienona vinkkinä kerrottiin, että huonekuuselle pitää antaa lisää vettä, jos sormella painamalla sormeen ei tartu multaa. Kiitos Kotilaiturille lisäohjeista!


Kuvia tuli tällä kertaa paljon, mutta kun tykkään tästä uudesta tulokkaasta niiiiin paljon.

Mukavaa tiistaita!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

9 kommenttia:

 1. Moi Anu, kerroin blogistasi Ronille, kehui kuviesi laatua :) -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Itse tosin tuskailen näiden kuvien kanssa joskus (=lue usein) aika reilustikin...

   Poista
 2. Kaunis on huonekuusi sinullakin. Tykkään omastani aina vain enemmän, mitä kauemmin sitä katselee tuolla pöydällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä oikeasti ihania. Toivottavasti pysyy jonkin aikaa hengissäkin. Mä kun en ole mikään armoitettu viherpeukalo...

   Poista
 3. Huonekuusi on myös mun suosikki. Tiesitkös, että huonekuusi on vanha suomalainen viherkasvi, eikä nimestään huolimatta kuulu kuusien heimoon vaikka luulisi:) Saat sen varmasti kestämään, kunhan kastelet ainakin kerran viikossa etkä päästä multaa rutikuivaksi.
  Hyvä muistisääntö on, että anna kasville vettä, jos sormella painamalla sormeen ei tartu multaa :) Huonekuusi tykkää myös suihkuttelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mulle kerrottiin, että on vanha viherkasvi. Selvästi on vain unohtunut (?) muutamiksi vuosiksi suuresta tietoisuudesta. ISO KIITOS lisähoito-ohjeista! Vaatii siis kuitenkin säännöllisemmän kastelun? Täytyykin korjata tuohon tekstiin myös. Minulle myynyt henkilö sanoi kuivahtamisenkin olevan ok. Nyt laitoit paineita tällaiselle kasteluharvapäälle ;)

   Poista
 4. Muksuna olin kovin viehättynyt huonekuuseen. Hankin sellaisen uuden monta kertaa ruskistuneen ja kuolleen yksilön tilalle. Se että huonekuusi on "elävä fossiili# kasvimaailmasta vain lisäsi sen viehettävyyttä. Nyt olin jo unohtanut viehtämykseni ko. kasviin, mutta kas se tuli taas mieleeni. Kiitos.

  T: Jarkko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, sinä muistat huonekuusen pidemmän ajan takaa. Itselläni ei ole siitä minkäänlaista muistikuvaa kuin vasta muutaman vuoden ajalta. Toivottavasti tuli hyviä muistoja mieleen!

   Poista
 5. Joo 80-luvulla niitä oli kaupoissa ja Avotakan kaltaisissa lehdissä esillä paljonkin. Kait näissä kanssa menee trendit ylös/alas kuten olkatoppauksissa. Muistelen että 1900 luvun alussa huonekuusi oli kanssa "muodissa"

  VastaaPoista