perjantai 1. marraskuuta 2013

Kohti höyrytöntä aikaa - pikaherkku iltaan

Tiedätkö sen tunteen, kun pään sisälle alkaa pikku hiljaa kerääntyä höyryä. Olo alkaa käydä levottomaksi, oma pinna on täysin viulunkielenä ja jos tilanne pääsee liian pitkälle tuntuu, että hetken kuluttua sitä menen jo pitkin seiniä.

Arki on ollut kiireistä, yöunet lyhyitä ja rikkonaisia, eikä ole ehtinyt tehdä mitään ylimääräistä: ei reseptikokeiluja, ei askarteluja, ei ihania ulkoiluja - ei sitten mitään arkirutiineiden lisäksi. Oma aika ja jaksaminen on mennyt juoksemiseen ja niihin rutiineihin, eikä arjesta ole jaksanut tehdä edes pikkutimantteja. Luovuus se siellä koittaa päästä ulos. Jos ei hyvällä, niin sitten vaikka höyrynä korvien kautta.


Tuttu tunne ehkä sinullekin ja tuttu tunne myös täällä. Siitä radiohiljaisuus. Nyt olo ja elo näyttää kuitenkin olevan jo voiton puolella ja sen kunniaksi päätin istua hetken ihan rauhassa. Ottaa uuden alun. Ennen istahdustani sai höyryni kuitenkin laukaisemaan palohälyttimemme tänä iltana, mutta siitä enemmän lähipäivinä.


Uuden alun kunniaksi tein katkaraputahnalla täytettyjä ruisnappeja. Helppoa pikaherkkua. Sekoitin kulhossa savulohi-piparjuurituorejuustoa ja turkkilaista jugurttia ja lisäsin niihin ripsauksen suolaa ja myllystä lime-pippurisekoitusta. Mukaan laitoin vielä hiukan sitruunamehua, reilusti tilliä ja katkarapuja. Ja tätä täytettä sitten vain ruisnappien päälle, maustettujen tai maustamattomien. Sopii muuten äärettömän hyvin myös paahdetun saaristolaisleivän päälle.

Näillä eväillä höyryttömään viikonloppuun. Leppoisaa perjantain myöhäisiltaa!

Anu

ps. Viime päivitykset ovat olleet kovasti ruokapainotteisia, mutta pian tulossa on taas toisenlaistakin tekemistä. Olethan kuulolla jos sinunkin mielesi alkaa pikku hiljaa vaeltaa kohti joulua.

2 kommenttia:

 1. Hei, kiitos tästä ohjeesta :) Olen juuri tekemässä perjantaiksi katkaraputahnaa :)

  Uusi lukija ilmottautuu samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiva kun ilmoittauduit :) Tervetuloa mukaan timantteilemaan! Niin ja herkkuhetkiä perjantaihin. Näihin jää helposti koukkuun: kun otat yhden, niin aika varmasti menee myös toinen ja kolmaskin. Kantsii olla varovainen ;)

   Poista