lauantai 22. maaliskuuta 2014

Reunion with banaani-mascarponekakku

Olen tehnyt vuosia sitten tasan kerran tätä banaani-mascarponekakkua. Mieleen jäi muistikuvan valtavan hyvästä kakusta, joka on kuivakakku, mutta täytteenä oleva mascarponevaahto antaa sille uudenlaisen vivahteen ja lisää mehevyyttä.


Ohje hävisi ja olen etsinyt sitä kissojen ja koirien kanssa useampaan kertaan. Myöskään googlaamalla en ohjetta, tai mitään sen tapaistakaan löytänyt. Nyt, ainakin seitsemän vuotta ja yhtä muuttoa myöhemmin, resepti löytyi. Tänään meillä oli kakun kanssa iloinen jälleennäkeminen.


Kakku on siis banaanikuivakakku, joka valmistetaan irtopohjavuokaan. Paistamisen jälkeen kakku halkaistaan ja kerrosten väliin ja kakun päälle levitetään mascarponevaahto. Tohkeissani unohdin miten kakku "piti" koristella eli unohdin kinuskikastikeraidat, mutta viimeiseen kuvaan, jo aloitetusta kakusta, ehdin ne kuitenkin laittaa. Marjat sopivat hyvin kakun kaveriksi.

* * * * *

BANAANI-MASCARPONEKAKKU

POHJA:
150 g voita
3 dl sokeria 
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 isoa banaania
1/2 dl kylmää espressoa tai vahvaa kahvia

TÄYTE:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g)mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria

KORISTELUUN:
3/4 dl kinuskikastiketta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Soseuta banaanit ja laita ne joukkoon kahvin kanssa. Kaada taikina irtopohjaiseen (24 cm) vuokaan ja paista uunin alaosassa noin tunti. Anna kakun jäähtyä.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja tomusokeri. Halkaise kakku ja levitä pohjalle puolet vaahdosta. Nosta toinen kakku päälle ja levitä loppu täytteestä kakun pinnalle. Valuta päälle kinuskikastiketta raidoiksi. 

* * * * *


Olisikohan tuuli kääntynyt huomiseksi, jotta pääsisimme päiväkahville takaterassillemme. Tänään aurinko lämmitti jo todella mukavasti, mutta tuulenpuuskat olivat niin kylmät, ettei terassikahveja viitsitty vielä kantaa ulos. 

Upeaa viikonloppua! Muistathan käydä osallistumassa arvontaan, jos et ole vielä sitä tehnyt.

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.  

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Ulmai -- ja on tosiaan myös hurrrrrjan herrrrrkullista! Hyvää kannatti odottaa kaikki nämä vuodet ;)

      Poista
  2. Mun seuraavien juhlien jälkkäri on nyt sitten tiedossa=>tämä. Kiitos Anu respasta. Aurinkoista viikonlopun jatkoa teille! :) -Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva että jälkkäripuoli on nyt kunnossa Johanna. Tämä on mun mielestä oikea kahvipöydän kunkku (tai ehkä kuningatar...), eli leipomiseen riittää kun kutsut vaikka ihan vain kahvitteluvieraita ;) Ihanaa viikkistä teillekin!

      Poista
  3. Näyttää ihanalta. Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos JohannaL! Juuri mietin, ottaisinko vielä yhden palan... Leppoisaa sunnuntaita sinnekin!

      Poista