keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Narsisseja terassille

Ihana, ihana aurinko! Meille on tänään tullut kevät. Olipa ihana upottaa sormet taas talven, tai sanoisiko talvikauden, jälkeen multaan. Narsissithan eivät multaa kaipaisi, mutta istutin niiden kaveriksi kultasypressejä ja ne saattavat ehkä mahdollisesti kaivata jotain muutakin kuin oman juuripaakkunsa ruukun sisälle.


Isän tekemän lyhdyn sisälle laitoin yhden narsissin. Mitäs pidätte sen "ruukusta": säilykepurkki, joka on päällystetty washi-teipillä? Ei haittaa, vaikka narsissin sipulit eivät tuosta ruukusta irtoaisikaan kukan päätettyä elämänsä.


Takapihallekin riitti vielä kaksi narsissia. Aurinko paistoi takaterassillemme niin lämpimästi, että päätin hemmotella "urakan" päätteeksi itseäni kevään ensimmäisillä terassipäiväkahveilla. Ihan mahtavaa.


Nyt pysähdyn nauttimaan auringonsäteistä ja niiden tuomasta lämmöstä. Jos ei muuta niin henkisesti ainakin. Viikonlopuksi on luvattu kunnon lumimyräkkää, mutta toivotaan, että se menee ohitsemme tai muuttuu ainakin vesisateeksi, joka vie kevättä taas isosti eteenpäin. Nyt ei kuitenkaan murehdita vielä sitä.

Upeaa päivää sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos JohannaL! Kevään ensimmäisiä ulkonarsissi-istutuksia ei kyllä voita mikään :)

   Poista
 2. Ihanan keväistä! Täällä laakialla on koko viikon tuullut kylmästi, joten ei oikein vielä ole päässyt kevättunnelmiin. Lisäksi tontti on niin täynnä koivurunkoja odottamassa halkomista ja pinoamista, ettei jaksa edes ajatella mitään kaunista. Jouluvalot sentään sain nyt jo otettua pois. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tänään ollut tosiaan jo oikeasti lämmintä, siellä minne tuuli ei osu. Toivotaan, että lämpö löytää sinne laakioillekin ;) Jos et jaksa halkoa kaikkia koivurunkoja, niin käy kurkkaamassa täältä vaihtoehto (jos runko on tarpeeksi paksu, tai sitten teet pikkupeppujen jakkaroita) http://arjentimantteja.blogspot.fi/2013/08/diy-puupolkkyjakkara.html

   Poista
 3. Oi, miten ihania! Minun tekisi myös mieli laittaa narsisseja terassille ja portaanpieleen, mutta taidan odottaa tuon luvatun takatalven yli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esmeralda! Olen niin sormet ja varpaat ristissä, ettei mitään takatalvea tulisi. Kevät on nyt jo niin hyvää vauhtia etenemässä...

   Poista
 4. Teillä on tosi kaunis sisääntulo ja hyvännäköinen ovi! Meille oli pakkanen yöllä saapunut....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rva Aamukahvi! Meillekin oli talvi tullut viime yön aikana takaisin. Ei ihan välttämättä olisi enää tarvinnut... :)

   Poista