sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Erilainen hernekeitto

Iloista laskiaissunnuntaita! Tänään ei ainakaan täällä Lounais-Suomessa pysty pulkkailemaan ja huutamaan pitkiä pellavia laskiessaan mäkeä. Vaikka lunta onkin satanut viime yönä, ei sitä silti ole kuin aivan nimeksi. Eilen vielä mietin, että voisi kai niitä perinteitä noudattaa toisaalta vaikka haravan varressakin. Vai mahtaisivatko naapurit ihmetellä, jos huutelisi pitkiä pellavia samalla kun vetelisi pihassa pitkiä haravointivetoja...? No, maa on nyt loskassa, joten ehkä ihan hyvä, ettei tarvitse lähteä testailemaan.


Mutta hei, laskiaispullia ja hernekeittoa pitää saada, vaikka pulkkamäkeen ei pääsekään. Tein tänä vuonna hieman erilaisen hernekeiton Yhteishyvä-lehdestä löytämäni reseptin mukaan. Ohjeen keitosta tuli kuitenkin minun makuuni niin löysä, että normisunnuntaista poiketen meillä syödään, tai oikeammin juodaan alkukeitto laskiaissunnuntain kunniaksi. Maku oli kuitenkin oikein hyvin kohdillaan - myös minusta, joka en ole ihan hirmuinen hernarifani.


* * * * *

NOPEA HERNEKEITTO

1 pss (450 g) pakasteherneitä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 dl ranskankermaa
1 limentin mehu
6-8 tippaa Tabascoa 

Kiehauta kattilassa vesi ja kasvisliemikuutiot. Lisää herneet ja anna kiehua 5 minuuttia. Lisää ranskankerma ja soseuta kuohkeaksi sauvasekoittimella. Mausta limentin mehulla ja Tabascolla. Kuumenna.

* * * * * 


Keitto oli nopeatekoinen ja helppo.  Kuten sanottu, keitosta tuli melkoisen juokseva, joten ainakin lasten kanssa se on hankala lusikoitavaksi. Keittoa maistaessani unelmoin reippaasta metsäretkestä (tai siitä talvisesta pulkkamäestä), jonka jälkeen kaataisimme termarista mukeihin tätä keittoa ja herkuttelisimme sitä punaposkisina laavulla. Tuollaiseksi reippailuevääksi termospulloon tämä keitto sopisi valtavan hyvin.

Loppuun vielä pari kuvaa yhdestä laskiaisen herkuttelijasta. Pihapiirimme orava on löytänyt linnuille tarkoittamamme ruoat. Eipä ole tuonkaan kaverin ruokailuasennot ihan helpoimmasta päästä...


Iloista laskiaissunnuntaita - ja pitkiä pellavia!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti