maanantai 3. maaliskuuta 2014

Tee heti jos menee alle minuutti

Olen päättänyt parantaa tapani. Jos sen tekemiseen menee alle minuutti, tee se heti. Sitä yritän nyt lähteä noudattamaan täällä kotona.


Aloittaminen vain vaatii hieman, sillä täällä ei oikeastaan pääse liikkumaankaan ilman, että edessä olisi aina noita alle minuutin juttuja. Toinen toisensa jälkeen. Montakohan päivää menisi, jos vain siirtyisi alle minuutin tehtävästä toiseen? Tuntuu, että nuo alle-minuutit myös sikiävät todella nopeasti. Mokomat tekemiset lisääntyvät kuin pupujussit.

Mies lähti perjantaina pariksi päiväksi reissuun ja heti perjantaina aamupäivällä käärin hihani ja aloitin siivoamisen. Mistä mahtaa johtua, että siivousinto iskee monesti tuollaisina päivinä kun perheen toinen aikuinen on poissa yön yli? Onko jollain toisella sama juttu? Tein kunnon perussiivouksen, mutta samalla myös monenlaisia rästiasioita: kuurasin uunipellit, puunasin lasisen istutusastian, josta viherkasvit olivat siirtyneet jo jonkin aikaa sitten autuammille niityille, jynssäsin pesuhuoneen seinälaattoja, pesin pikkumattoja...


Olen listaihminen ja miten iso energia ja hyvä mieli tuleekaan kun saa yliviivata noita To Do -listalla pidempään tai vähemmän pitkään olleita asioita. Lista on vielä pitkä ja listan ulkopuolelta löytyy toinen mokoma vastaavia asioita. Mutta tuulta päin. Monet noista listan asioista jumittavat, koska niissä on jotain epäselvää tai hankalalta tuntuvaa: tavaralle ei ole selvää paikkaa tai en tiedä miten olisi järkevintä aloittaa tai miten kirpparitavarat esimerkiksi kannattaisi hinnoitella.

Tästä eteenpäin keskityn oikein näihin asioihin ja kerään positiivista virtaa niiden tuomasta energiasta. Ehkäpä jonain päivänä pääsen tilanteeseen, jossa alle-minuuttien meillä asuva sukuhaara ei ole enää aivan yhtä suuri kuin tänään ja niiden syntyvyyden määräkin kääntyisi edes loivasti laskusuuntaan.


Nyt paikkaamaan siis kuopuksen legginsien pikkureikää, jotta pöksyt saadaan taas käyttöön. Energistä viikon alkua sinulle!

Anu

ps. Nämä kuvat on kuvattu viime vuonna tähän samaan aikaan, maaliskuun alussa. Aika erilaiset maisemat kuin tällä hetkellä, vai mitä.

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

4 kommenttia:

 1. Blogissani on sinulle haaste:http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2014/03/ilmianna-kotisi-ikeat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta JohannaL, täytyykin tulla heti kurkkaamaan :)

   Poista
 2. Mä luin tällaisen ohjeen joskus jostain naistenlehdestä jonkun life coachin sanomana ja pakko sanoa että se on vaikuttanut mun elämään tosi paljon ja positiivisesti! Kun tekee mieli jättää kattila tiskialtaaseen lojumaan, en enää jätäkään, koska senhän pesaisee hetkessä. Kun tekee mieli jättää pyykit odottamaan sopivampaa hetkeä, en jätäkään, koska eihän niiden tuuppaamisessa koneeseen kauan mene jne. Suosittelen erittäin lämpimästi kenelle tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut ihan saman! Vaikka olen ennenkin ollut (tai ainakin pyrkinyt olemaan) tuo-tullessas-vie-mennessäs -tyyppi, huomaan nykyisin jatkuvasti pysähtyväni miettimään, meneekö tuonkaan tekemiseen nyt niin kauaa, etteikö sitä kannattaisi tehdä nyt samantien. Ja ON kannattanut tehdä heti. Aikaisemmin en olisi välttämättä kuitenkaan tehnyt... Tuntuu hyvältä :)

   Poista