keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Viissataakuus ikkunaa

Niin klisee kuin se onkin, paljastaa kevätaurinko kaikki kodin ikävät, huomaamatta jääneet moskakätköt, siivoamatta jääneet lähmät ja ikkunoiden liat. Onneksi sama aurinko antaa myös energiaa niiden puhdistamiseen.

Ikkunoiden pesemisen tarve on varma kevään merkki. Toimeen kun tarttuu, niin palkinto tulee välittömästi. Valo tulee puhtaista ikkunoista niin upeasti. Osittain muutos on varmasti henkistäkin ja johtuu tietoisuudesta, että ikkunat ovat kirkkaan puhtaat. Muutos on kuitenkin ihan konkreettistakin; ikkunoiden pöly ja lika voivat viedä kuulemma jopa 40 % valon tehosta. Se on paljon.


Rakastan valoa ja jos sälekaihtimia ei tarvittaisi antamaan kotiin yksityisyyttä pimeinä iltoina, niin meillä olisi varmasti kaihtimettomat ikkunat (siis jos vain minulta kysyttäisiin). Ahdistaa on ehkä liian vahva sana, mutta fiilis on jotain sen suuntaista, jos pitäisi olla koko ajan verhot kiinni, enkä pääsisi näkemään ulos (ihan kuin siellä nyt mitään sen kummempaa tapahtuisi...). Miehen kanssa ollaan eri maata. Nauroinkin hänelle jokin aika sitten, että ollaan tässä valoasiassa kuin päivänsäde ja menninkäinen. Kun aurinko alkaa paistaa, mies käy sulkemassa kaihtimia - minun taas tekisi mieli vetää kaihtimet kokonaan ylös.


Vaikka ikkunoiden peseminen onkin palkitsevaa puuhaa, on tuohon työhön tarttuminen ainakin minulla hieman korkeamman kynnyksen juttuja. Työn kun aloittaa huomaa, ettei tämä nyt niin vaativaa tai tylsää hommaa ollutkaan. Aloittaminen vain on sitä. Mites sinulla?


Mutta... Kahta en kuitenkaan tuossa puuhassa vaihda: kiinteitä ikkunoita (pestäviä pintoja riittää meillä silti ihan riittämiin) ja Sinin mikrokuituikkunanpesintä. Tuo yksinkertainen tuote on niin huippujuttu. Pesuaineeksi riittää pelkkä lämmin vesi, eli pelkoa liiasta pesuaineannostelusta johtuvasta ikkunoiden harmaudesta ei ole. Iso juttu minulle. Pesimen saa kiinnitettyä jatkovarteen, joten sillä saa isot tai korkeammallakin olevat ikkunat hyvin pestyä. Pesuosan voi heittää välillä pesukoneeseen ja taas jatkaa seuraavalla kerralla. Tosi näppärä vehje. Omamme on ollut käytössä jo vuosia, vuosia, enkä enää muulla tavalla halua ikkunoita pestäkään. Nyt tarrat alkavat kuitenkin repsottaa, joten olisi ehkä aika tehdä tuohonkin tuotteeseen päivitys. Tällä kerralla mennään kuitenkin vielä vanhalla.

Kirkasta keskiviikkoa! Arvonta-aika alkaa käydä vähiin. Muistathan käydä osallistumassa, klik :) Tää lähtee nyt urakoimaan niitä viittäsataakuutta ikkunaa. Onko sinulla jotain vinkkejä, joilla saat ikkunanpesun onnistumaan erityisen hyvin tai maistumaan?

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.  


6 kommenttia:

 1. Arvaa mitä... Meillä mies pesee aina ikkunat!! Wohoo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No wohoo juu - olet aika onnenpekka! Okei, korjaan tuon kahta en vaihda -juttuni... Tuollaiseen pesijään vaihtaisin kyllä ilomielin Sinini ;)

   Poista
 2. Samalla sinin ikkunanpesijällä pesen minäkin ikkunat ja niitä täälläkin riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää yhtäläisyyksiä ;) Näin olen huomannut, että teilläkin riittää ikkunoita. Ovat ihania kun tuovat niin paljon valoa, mutta pesun hetkellä voisi hieman vähempikin määrä lasia riittää...

   Poista
 3. Voih...älä muistuta ikkunoiden pesusta!! Ollaan asuttu tässä kodissa nyt reilut kaksi vuotta ja kertaakaan (kyllä, luit oikein, kertaakaan) emme ole pesseet ikkunoita. Ei olisi edes paha homma, mutta jotenkin ei vaan saa aikaiseksi. Ehkä jo tänä keväänä...vai pitäisikö vielä siirtää hieman.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, en ihan äkkiä hätkähdä muutamasta välivuodesta ikkunoiden pesemisessä ;) Tuttu tunne: ensin tuntuu, ettei missään välissä ehdi, sitten alkaa siitepölykausi ja sitten on ihan liian kuumia päiviä ja sitten onkin jo syyssateiden aika ja sitten on liian kylmä... Ja seuraavana vuonna sama uudelleen ;)

   Poista