perjantai 14. maaliskuuta 2014

Peitot pysymään paikoillaan

Hiphei, taas on perjantai. Jopa esikoinen totesi tänään kouluun lähtiessään, että vastahan perjantai oli. Viikot menevät vauhdilla.


Vinkkivitosen aika. Meidän perheessämme jokaisella tahtoo olla peitto yön jälkeen valunut pussilakanan sisällä alaspäin. Ilmeisesti emme ole "ongelmamme" kanssa yksin, sillä erään blogin kautta löysin Jyskin peittolukot. Blogin keskustelussa tuskailtiin peittojen valumista muuten niin ihanien pellavalakanoiden sisällä.

Tällainen lukko siis laitetaan peiton jokaiseen kulmaan kiinnittämään pussilakana peittoon. Testasin viimeyönä lukkojen toimivuutta omassa peitossani ja ainakin tämän ensimmäisen yön oli peittoni  pysynyt tiukasti paikoillaan. Jee! Hiukan epäilin noinkohan lukot pysyisivät kiinni, mutta yksikään niistä ei ollut räpsähtänyt auki. Peittolukkojen kiinnittämisestä on muuten tehty oikein ohjevideokin, löydät sen täältä klik. Itse tunsin oloni ainakin melkoiseksi blondiksi kun yritin kiinnittää lukkoja pelkän pakkauksen ohjeen avulla. Ei onnistunut, mutta videon jälkeen meni jo paremmin.Tuo paketti kustansi neljä euroa ja siinä oli lukot neljään peittoon. Ei siis iso hinta valumattomista peitoista. Nyt vain lukot kiinni näihin esikoisen lakanoihin sekä muidenkin perheenjäsenten peittoihin. Pienestä se ilo lähtee - taas kerran!

Nyt nauttimaan auringosta ja keväisestä säästä. Toivotaan, ettei viikonloppu muuta vuodenaikaa taas loikkauksella taaksepäin.

Hyvää mieltä päivääsi!

Anu

ps. Pahoittelut ryppyisistä lakanakuvista. Tässä olkapäälläni istuva silittäjäsisäkkömme on hieman laiska...

pps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

7 kommenttia:

 1. Silittäjäsisäköt on kovin ranskalaisia tavoiltaan : kovia lakkoilemaan! ;)

  Mukavaa viikonloppua!
  R&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat! Ihan kamalan vaikea saada tuotakin silitysraudan viereen ahkeroimaan ;) Onko ongelma yleisemminkin olemassa? Mukavaa viikkistä sinnekin :D

   Poista
 2. Hauska keksintö, enpä ole moisista kuullutkaan! Jostain syystä meillä ei tuota ongelmaa kovin esiinny, en sitten tiedä mistä johtuu, mutta hauska tietää, että tuollekin on ratkaisu. :) Ja niin ihana bambilakana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että lähes kaikkeen on ratkaisu - kunhan vain osaa etsiä oikeasta paikasta ;) Nuo bambilakanat ovat meidän tyttöjemme ehdottomat suosikit tällä hetkellä. Lakanat menevät välillä pyykkiin, mutta heti samantien siitä uudelleen käyttöön.

   Poista
 3. Mun täytyy kans käydä hakemassa noita lukkoja, mua ärsyttää valuvat peitot ja meinaa mennä niiden kanssa hermo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JohannaL, joskus se on pienestä kiinni ;) Lukot ovat toimineet edelleen ja peitot pysyneet paikoillaan, joten voin kyllä suositella niitä.

   Poista
 4. Hei; onko nämä yhä käytössäsi? Toimivatko pidemmässä kokeilussa kuten ajattelit? Itse nimittäin "painin" saman ongelman kanssa; etekin Joutsenen untuvapeitto ja pellavapussilakana ovat hankala yhdistelmä.

  VastaaPoista