tiistai 1. lokakuuta 2013

Lokakuu on halloweenkuu!

Halloween alkaa lähestyä ja ainakin meillä sitä suunnitellaan jo kovasti. Kaikki syyt pieneenkin juhlaan ovat aina tervetulleita ja etenkin tällaiset juhlat, joissa ei tarvitse erikseen edes miettiä teemaa.

Niinpä en ole laittanut ollenkaan pahakseni lasten innostusta järjestää omia halloween"bileitä". Eskarilainen ja kolmasluokkalainen voivat sitten myöhäisessä teini-iässään muistella, että äiti on ainakin joskus antanut heille ihan helpostikin luvan bileiden järjestämiseen, vaikka ei tuona päivänä enää olekaan niin suostuvainen... Ei vaan, halloweenin teemaan on hauska miettiä itsekin kaikkea.

Olen etsinyt lasten avuksi ideoita tarjottaviin ja koristeluihin. Pinterestiä selatessani löysin kuvia myös omasta viime vuoden juhlastamme.


Tarjottavana meillä oli mm. näitä herkullisia katkottuja sormia, jotka olivat houkutelleet myös kärpäsiä paikalle. Kärpäset on tehty isoista rusinoista, joihin viilsin terävällä veitsellä aukot. Aukkohin pujotin mantelilastut siiviksi. Sormet puolestaan on tehty valmiista murotaikinasta, jonka leikkasin ohuiksi tangoiksi, pyörittelin kulmia pyöreimmksi, painoin veitsellä kevyesti nivelen viivat ja painoin sormen päähän vielä mantelikynnen. Kun sormet olivat paistuneet ja jäähtyneet, maalasin kynnen punaisella elintarvikevärillä. Samoin laitoin väriä myös sormen toiseen päähän vereksi. Osa kynsistä oli irronnut paiston aikana ja ne liimasin uudelleen paikoilleen vihreällä sokerikuorrutteella. Joidenkin sormien omistajilla on ollut siis hieman mätää kynsinauhoissaan :) Vastaavat sormet onnistuvat myös prinssinakista, mantelilastusta ja ketsupista.

Katkottujen sormien lisäksi tarjottavana oli mm. vaikkuvanupuikkoja. Cocktailtikun molempiin päihin painoin minivaahtokarkin. Korvavaikku on kinuskikastiketta, johon kastoin molemmat "vanupäät".  

Oikeanlaista tunnelmavalaistusta saa helposti kun laittaa oranssia kreppipaperia pöytä- tai jalkalampun varjostimen ympärille. Kreppipaperiin leikkasin mustasta kartongista silmät, nenän ja suun ja teippasin ne kaksipuolisella teipillä. Helppoja, isoja koristeita saa myös ilmapalloista kun niiden päälle laittaa mustan jätesäkin tai roskapussin. Ilmapallo sisälle pussiin, solmimisnaru ulos pussin pohjasta pienestä reiästä ja pussi ylösalaisin roikkumaan esimerkiksi katosta. Mustan haamun silmät ja suut voi nyt tehdä oranssista kartongista. Jouluvalot vielä pussin sisälle, niin pussi hohtaa hienosti.

Kokosin tähän vielä muutaman kuvan helposti toteutettavista jutuista. Alla olevat kuvat on otettu Pinterestistä.


Löytyyköhän Suomesta muuten jostain noita erivärisenä hohtavia valosauvoja, joita voisi laittaa ilmapallon sisälle?

Onko sinulla vinkata hyviä ja helppoja ideoita Halloween koristeluihin tai tarjottaviin? Kerro ihmeessä niistä meille kaikille!

Iloa päivääsi!
Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti