sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Sämpylätaikina leiväksi

Kirjoitin perjantaina maailman toiseksi parhaista sämpylöistä. Kerroin, että tein samalla toisen taikinan jääkaappiin, ja että tarkoituksenani on testata sämpyläohjetta myös leipään.

En ole koskaan aikaisemmin tehnyt tuota taikinaa jääkaappiin odottamaan aamupaistamista. Ajatus tuoreesta ja lämpimästä herkkuleivästä tai -sämpylöistä aamiaisella on kyllä kiehtonut jo pidempään. Nyt oli siis jo korkea aika laittaa sekin ajatus toteutukseen.


Halusin kokeilla leivän paistamista Lékuén leipäkääreellä, jota testasin aikaisemmassa leipäpostauksessani. Reseptin taikinamäärä oli tuollaisenaan hieman liian suuri kääreeseen, joten kääreen lisäksi paistoin toisen leivän normaalissa vuoassa. Kääre toimi hyvin Namasten sämpylöidenkin reseptillä: leivästä tuli ihanan mehevä, mutta silti rapeakuorinen - ja hurjan kaunis. Mehevä oli myös normivuoassa paistettu leipä, mutta kääreen leipä oli sitä vielä aavistuksen enemmän. Nyt täytyy vain testata minkä kokoinen taikina tästä leivästä olisi sopiva kääreeseen. Lisäksi leivän oikea, tarkka paistoaika jäi vielä aavistuksen epävarmaksi, sillä otin tällä kerralla leivän hieman liian aikaisin uunista ja jouduin laittamaan sen pienen jäähdyttelyajan jälkeen vielä uudelleen uuniin, koska leipä oli jäänyt pikkuriikkisen verran raa'aksi keskeltä. Ihan Strömsön malliin ei mennyt siis tämä kolmen kokeilun aamu... Lisäpaistamisen jälkeen meillä oli kuitenkin ihana, tuorettakin tuoreempi leipä aamiaispöydässä.


Ja lopputulos: leivän leipominen ei olekaan ollenkaan hankalaa :) Nyt menee jo vahvasti mainostamisen puolelle, mutta oikeasti, voiko olla enää helpompaa kun taikina vain sekoitetaan ilman vaivaamista, eikä tiskiäkään tule kuin se yksi ainoa kääre, josta leipä irtoaa ihan heittämällä sekä sekoituskauha. Olo on kuin tv:n myytinmurtajilla. Tällä kerralla kyseessä oli henkilökohtaisen myytin murtaminen. Busted.

Upeaa syyskuun viimeistä sunnuntaita!

Anu

* Leipäkääre saatu testattavaksi blogiyhteistyön merkeissä Mastermark Brands Oy:ltä. Kiitos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti