sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Meille muutti kummitus

Joskus on vain vaikea vastustaa kiusausta. Kuten tällä viikolla kun näin mainoksessa kuvan kummituskukasta. Niinpä saimme uuden asukkaan kotiimme. Ikioman kummituksen.


Kummituskukka tai korokia, corokia tai tuhkapensas (Corocia Cotoneaster), rakkaalla lapsella on monta nimeä, on Uudesta Seelannista tai Australiasta kotoisin oleva kasvi, joka on tosi jännän näköinen. Karun kaunis. Kasvi on ilmeisesti ollut trendikasvi jo muutamia vuosia, mutta itse en ollut törmännyt siihen aikaisemmin. Tai sitten en ollut vain kiinnittänyt siihen aiemmin huomiota. Puupölkkyjakkarat ovat tällä viikolla pyörineet kuitenkin vielä kovasti mielessäni ja niinpä kasvin kuvan nähtyäni innostuin hankkimaan kummituskukan yhden jakkaran päälle. Ja minusta se sopii siihen niin hyvin.


En ole erityisen taitava viherpeukalo. Viherkasvit eivät ole meillä mitenkään pitkäikäisiä ja siksi meillä ei juuri olekaan ruukkukasveja, vain pari orkideaa. Leikkokukkia harrastan sitten senkin edestä. Toivotaan, että tämä kummituskukka kestää meillä kuitenkin pidempään. Toisaalta tämän kasvin kohdalla en usko, että sen menehtyminen merkitsisi kovinkaan paljoa. Näyttäähän se, ainakin kauempaa katsottuna, jo valmiiksi lähes kuolleelta. Lastemme mielikuvitus on välillä hyvin vilkas ja olen odottanut sitä päivää kun he tajuavat meillä asuvan kummituksen. Ehkä meidän kummituskukkamme ei olekaan kummitteleva, vaan sen tehtävä tulee olemaan kaikkien yökummitusten nappaaminen :-) Rauhallisia yöunia siis tiedossa koko perheelle!

Upeaa syyssunnuntain jatkoa!

Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti