tiistai 3. syyskuuta 2013

Leivon, leivon leipää - helposti!

Jauhopeukalointi on hauskaa, mutta jotenkin minulla on ollut kynnys leipoa leipää. Tai oikeastaan mitä tahansa, mitä pitää vaivata. Markettien leipähyllyjen välissä turhauttaa kuitenkin usein, kun mieli tekisi vaihtelua, mutta iso osa, etenkin vaaleista leivistä on melko höttöistä tavaraa. Tuore, kotona leivottu leipä on niin paljon herkullisempaa kuin valmisleivät, että otin ilolla testattavaksi Lékuén leipäkääreen*, jolla leivän leipomisen pitäisi olla helppoa ja pienisotkuista.


Lähdin siis mielenkiinnolla testaamaan leipäkäärettä ja sille varta vasten kehiteltyä Mummon foccacciaa. Leipäkääre näyttää paketista otettaessa silikoniselta kulholta - ja sitähän se onkin. Leivän ainekset mitattiin suoraan kulhoon ja sekoitettiin siellä. Kääreen idea on, että taikina myös nostatetaan ja viimeiseksi vielä laitetaan uuniinkin samassa astiassa. Lupaus pienisotkuisuudesta pitää siis oikein hyvin paikkansa.


Taikinaa sekoittaessa kulho tuntui aavistuksen huteralta. Sen kuitenkin antoi anteeksi kun tiesin, ettei minun tarvitse leipomisen päätteeksi tiskailla tahmean taikinaista kulhoa :-) Mummon foccaccian ohjeella taikinaa tuli sen verran runsaasti, etten uskaltanut lähteä sulkemaan käärettä, vaan laitoin sen avonaisena uuniin. EDIT: ohjetta on pienennetty myöhemmin ja leipä mahtuu nyt loistavasti suljetun kääreen sisään.


Leivästä tuli normaalia uunipellillä paistettavaa foccacciaa paksumpaa, mutta kun leivän halkaisi ja leikkasi sen jälkeen annospalasiksi, toimi homma hyvin. Ja hyvää tuli. Iso osa leipää hupeni hyvällä ruokahalulla perheenjäsentemme vatsoihin iltapalalla.


Meillä tuoksui ja maistui siis tänään tuore leipä. Ihanaa. Kääre pääsee varmasti vielä lisätestailuihin, sillä sille on kehitetty useampiakin mielenkiintoiselta kuulostavia reseptejä ja kääre itsessään oli näppärä. Taikinan vaivaamisesta en kääreen avulla päässyt (tosin ainakaan tämä resepti ei vaatinutkaan pitkää vaivaamista), mutta muuten kynnykseni leivän leipomiseen madaltui taas yhden askeleen. Eihän se niin vaikeaa ollutkaan.

* Leipäkääre saatu testattavaksi blogiyhteistyön merkeissä Mastermark Brands Oy:ltä. Kiitos. 

1 kommentti:

  1. Nam! Herkullista leipää! Käypä kurkkaamassa blogissani (http://www.helmiamanda.fi/blog/uusia-kuvakulmia-haaste/). Siellä on sinulle haaste! :)

    VastaaPoista