Niin klassikko kuin pannari onkin, en tahtonut pitkiin aikoihin millään löytää juuri oikeanlaista pannarireseptiä. Pannarista tuli aina liian ohut tai paksu tai löllykkä tai jotain mitä ei pitänyt. Nykyisellä reseptillä pannari onnistuu aina. Tai okei, kerran ei onnistunut. Tosin sekään ei ollut taikinan vika, olin vain ajatuksissani laittanut pellin vinoon uuniin: toinen reuna oli pykälää korkeammalla kuin toinen. Toinen puoli pannaripellillisestä oli siis pelkkää "nahkaa", toinen taas mehevän ylipullukka. Jep.
Pannaribileitäkin meillä on joskus vietetty perhekyläilyillä. Pannarin kylkeen tarjolle vain erilaisia hilloja, jäätelöä, kermavaahtoa, marjoja, vaahterasiirappia, ehkä strösseleitäkin (pienemmälläkin valikoimalla on kyllä pärjätty). Jokainen saa koota itselleen mieluisan annoksen. Ja ehkä toisen ja ehkä kolmannen... Maistuu kaikille ja on emännän kannalta tosi helppoa.
Ai mikäkö Se Oikea Pannariresepti sitten on? No tässä, olepa hyvä:
*****
THE PANNARI
3 kananmunaa
9 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1-2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta (sekoitetaan jauhoihin)
Paistetaan uunissa 180-200 asteessa kiertoilmalla 30 minuuttia.
*****
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti