torstai 26. syyskuuta 2013

DIY Tuikkukupit kipsistä

Sisustuksessa rouhea tehdastyyli on nyt in. Joka puolella näkyy kaikkea ihanaa betonista. Pidän tyylistä kovasti, mutta isommissa määrin se ei (valitettavasti) sovi kotiimme. Halusin kuitenkin pienen ripauksen rouheutta meillekin ja päätin ottaa työn alle tuikkukupit.


Jätin betoniaskartelut suosiolla myöhäisemmäksi kuultuani, että kipsistä saisi hieman helpommin tyyliltään samanlaisia kynttilänjalkoja. Kipsiaskartelutkin olivat minulle vierasta maaperää, mutta alkujännitys oli turhaa. Hyvin se sujui. Tai sujui heti ensimmäisen kokeilun jälkeen jolloin olin ajatuksissani kääntänyt kipsijauheen ja veden sekoitussuhteen väärinpäin...

Tässä kuitenkin oikeassa suhteessa sekoitetut ainekset. Kipsijauheen mukana tuli hyvin selkeät ohjeet miten homma toimii. Kunhan vain muistaa pitää ajatuksen mukana :)
Maito-, viili-, ja jugurttipurkit sopivat hyvin muoteiksi.
Käärin suuremman lämpökynttilän kelmuun ja upotin sen massaan, jotta saan lämpökynttilälle tehtyä syvennyksen.

Tunnin kuluttua poistin muotin ja kelmutetun kynttilän. Kipsi oli sen verran pehmeää, että sain veitsellä tasoitettua suurimmat rosot pinnasta ja suurennettua lämpökynttilälle varatun syvennyksen aavistuksen verran suuremmaksi.
Vuorokauden kuluttua kupit olivat kuivuneet ja käyttökunnossa.
Puolukanvarpujen kanssa asetelma näyttää jo melko jouluiselta.
Tällaisia tuli näistä, mitäs pidät? Mitä muuta olet tehnyt kipsistä kuin kynttilänjalkoja? Kuulen mielelläni ideoita.

Ihanaa iltaa!

Anu

2 kommenttia:

  1. Joululahjaideoita kipsistä etsiessä päädyin tutustumaan tekemiisi kynttilänjalkoihin. Todella kiva idea. Ovatko/olivatko kynttilänjalat sinulla käytössä vain sisällä? Vai voisivatkohan kestää myös jossakin parvekkella oloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne Iina! Kynttilänjalat ovat olleet meillä vain sisäkäytössä, enkä osaa valitettavasti sanoa niiden säänkestävyydestä. Luulisi, että pärjäävät parvekkeellakin jos on suojaisa parveke, eikä vesi pääse satamaan kynttilänjalkojen päälle. Nämä tosin voivat olla ne kuuluisat viimeiset sanat, joten ehkä kannattaa testata varmuuden vuoksi ensin yhdellä testikappaleella :) Tule kertomaan miten kävi jos testailet!

      Poista