lauantai 12. lokakuuta 2013

Haravointia ja pikkuherkkua

Onpa ollut kaunis syyspäivä tänään! Auringonpaistetta osaa taas arvostaa enemmän, kun viikolla on ollut suppuraisia päiviä.

Siispä koko joukkue pihalle ja syyspuuhiin. Onkohan ruska ollut muuten tänä vuonna normaalia kauniinpi etelässäkin vai tuntuuko minusta vain? Omaan silmään luonto on ainakin ollut tänä syksynä aivan huikean kaunis. Talveen siirtyminen alkaa kuitenkin jo lähestyä. Joku säätiedotus kun lupaili tänne lounaaseenkin lumen mahdollisuutta alkuviikolla. Saa nähdä pitääkö paikkansa. Juuri nyt kun katsoo ulos tai lämpömittaria ei lumi tunnu oikein mahdolliselta ajatukselta.


Tuo leveä harava on muuten aivan lyömätön haravointipuuhissa. Kymmenen senttiä lisää haravan leveyttä tuntuu nopeuttavan urakkaa oikeasti aika mukavasti.Tällaisena päivänä haravointi on kivaa puuhaa ja ihanaa ulkona olemista, mutta kun pihalla on vanha, valtava koivu, useampia omppupuita, tuomia ja mogolian vaahteroita ja tontin rajalla vielä ne suuret vaahterat, ei pieni helpotus ole ollenkaan pahitteeksi.


Reippailun jälkeen on ihana heittäytyä lötköttelymoodille ja juoda päiväkahvit. Pakko vielä vinkata, että jos et ole viela maistanut kardemummakorppuja, niin kannattaa. Päälle itse tehtyä omppuhilloa... Mmmm... Kaupan hillokin käy varmasti. Tein vain tänä vuonna ensimmäisen kerran elämässäni itse omenahilloa ja siksi se maistuu ehkä normaaliakin paremmalle ;)


Loppuun vielä mahdollisuus päästä reippailulauantaimme backstagelle. Jos et halua rikkoa illuusiotasi leppoisasta päivästä, niin kannattaa lopettaa tähän. Ymmärrän sen kyllä ja ehkä suosittelenkin sitä (hyvää viikonloppua!), mutta valokuvien reunojen ulkopuolelta kuultua: "ÄiiiTIII, mä en halua enää! Onks pakko kerätä kaikki pihalelut sisälle? Mutku mä haluun säästää nää vedet näissä hiekka-astioissa talveen! Miks just mun täytyy kerätä näitä? ÄiiiiTIIIII [kaameaa kirkumista], tuol kastelukannussa oli mato ja se kiemursi mun sormeen!! -- Onneksi päivä alkoi paistaa myöhemmin näiden pikkutyyppienkin mieliin :)

Auringonpaistetta viikonloppuusi!

Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti