sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Voimaa metsästä

Tänään on vietetty lasten syysloman viimeistä päivää ja päivän kruunasi yhteinen metsäretki ihanan ystäväperheen kanssa. Niinpä me neljä aikuista ja neljä lasta pakkasimme kahvit, kaakaot ja makkarat reppuihin ja lähdimme metsään.


Voidakseen hyvin, pitäisi ihmisen olla joidenkin tutkimusten mukaan metsässä tai luonnossa päivittäin keskimäärin vähintään 20 minuuttia. Sanotaan, että metsässä oleminen normalisoi verenpainetta ja pulssia, jännitys häviää jo muutamissa minuuteissa ja mielialakin tasoittuu parissakymmenessä minuutissa. Pitkään jatkunutta stressiä voi "lääkitä" parin tunnin metsäannoksella.


Tuosta on vaikea olla eri mieltä. Luonto rauhoittaa ja sen huomaa itsekin. Mutta mistä se sitten johtuu, että tällaisia retkiä tulee tehtyä aivan liian harvoin? Tämän päiväisen luontopolun alkuun on kotioveltamme vajaan kymmenen minuutin automatka ja lähin metsä alkaa lähes ulko-oveltamme. Siinä mielessä lähteminen ei ole ainakaan ajasta kiinni. Elämä on valintoja ja tämä vaihtoehto tuntuu yksinkertaisesti aina välillä vain unohtuvan.


Tämä päivä oli kuitenkin taas upea muistutus. Lokakuinen aurinko lämmitti kasvoilla ja aika hävisi kun tankkasimme raitista ilmaa useamman tunnin. Välissä toki tankattiin myös eväitä. Nehän tekevät retkestä Retken :) Nyt tuntuu hyvältä.

Suloista sunnuntaita!

Anu

ps. Käy ihmeessä tykkäämässä Arjen timantteja -blogista myös Facebookissa klik, niin saat päivitykset omaan FB-uutisvirtaasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti