lauantai 19. lokakuuta 2013

Ensijää

Facebookissa ja eri blogeissa on ollut paljon kuvia ensilumesta. Meillä ensilunta ei ole vielä satanut, mutta viime yönä oli satanut isoja rakeita, jotka olivat jäätyneet maahan ja tehneet siitä ainakin pikkiriikkisen valkean.


Ensilumi jakaa mielipiteitä. Toisia se ahdistaa; pitkä edessä oleva kylmä ja pimeä talvi ei houkuttele. Toiset nauttivat ja kokevat puhtaan valkean maan lähestulkoon romanttisena. Minun päässäni ensilumi naksauttaa jouluvaihteen päälle. Suurten lumihiutaleiden hiljalleen maahan leijaileminen aiheuttaa välittömän tarpeen päästä virittelemään ulos jouluvaloja ja aloittaa joululehtien selailu. Samassa yhteydessä on myös ihanaa kaivaa oma joulunvalmistelujuomani, portviini, esille ja vetää villasukat jalkaan. Portviini on sen verran tärkeässä osassa joulunalusajassani, että se ansaitsee ihan oman postauksensa. Siitä enemmän siis myöhemmin :)


Ihan vielä ei olla kuitenkaan siinä vaiheessa. Odotellaan. Nyt nautitaan tästä kauniista välimuotopäivästä: aurinko paistaa ja on suhteellisen lämmintäkin, mutta maassa on jo pieni aavistus lähestyvästä talvesta. Mittari näyttää tosiaan ihan reilusti plusasteita, mutta maa on silti vielä nyt iltapäivälläkin reilusti jäässä ja valkoinen. Jännä yhdistelmä.


Leppoisaa lauantaita, ensilumella tai ilman!
Anu

ps. Käy tykkäämässä Arjen timantteja -blogista myös Facebookissa klik, niin saat päivitykset omaan uutisvirtaasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti