tiistai 8. lokakuuta 2013

DIY ilmanraikastin

Eräänä iltana surffaillessani tässä koneella löysin amerikkalaisen sivuston, jossa oli kaikenlaisia kotiin liittyviä vinkkejä. Sivulla, jonne päädyin, vinkkailtiin miten wc:n ikävät hajut saa pois. Ensimmäinen vinkki oli jotenkin niin hauska, että minun oli aivan pakko jatkaa lukemista. Vinkit paranivat loppua kohti ja viimeinen vinkki olikin jo hyvinkin kokeilemisen arvoinen juttu.

Takaisin kuitenkin siihen lukuhalut herättäneeseen vinkkiin. Siinä nimittäin vinkattiin, että voimakastuoksuinen käsisaippua on yksi hyvä keino raikastaa WC:n ilma. "Käsien peseminen WC-käynnin jälkeen on hygieniaa, mutta myös loistava tapa peittää ikävät hajut". Jep. Jos et pese käsiäsi hygienian takia, niin pese ne ainakin, jotta WC tuoksuu raikkaammalta käyntisi jälkeen :)

Toinen vinkki oli kastaa vanupuikon molemmat päät johonkin itselle mieluisaan eteeriseen öljyyn ja sen jälkeen teipata vanupuikko WC-paperirullan sisälle. Tätä voisi jo vaikka kokeillakin.


Lopussa oli ohje itsetehtävään WC-raikastimeen. WC-raikastimia on valtavat valikoimat kaupoissa jo valmiinakin, mutta mielenkiinnosta ajattelin testata tämän ja tällaiseen ohjeeseen päädyin:


Alkuperäisessä ohjeessa tuoksutikuiksi laitettiin syömäpuikot. Minä laitoin varrastikut, joita pätkin hiukan lyhyemmiksi. Sen jälkeen vain koko hoito tuomaan raikas tuulahdus veskiin. Jostain luin vielä lisävinkin, että tikkujen kannattaa antaa imeä tuoksunestettä astiassa itseensä ensin tunnin ajan ja sen jälkeen kääntää ne toisinpäin, jotta tuoksu saadaan leviämään huoneeseen mahdollisimman nopeasti.
 

Lähde: BrightNest.com

Nyt löytyi yksi käyttötarkoitus lisää myös näille tekstipurkeille. Mukavaa päivää - ja hyviä tuoksuja!

Anu

ps. Vielä tämä ja huominen päivä arvonta-aikaa jäljellä. Muista ihmeessä laittaa osallistumisesi klik!

2 kommenttia:

  1. Tuon sekoitettavan ilmanraikastuslitkun sijaan apteekeissa myydään mentolirisiiniöljyspriitä. Se toimii vastaavasti ilmanraikastukseen ja voi käyttää moneen tarkoitukseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhastaan mentolirisiiniöljyspriitä käytettiin ja käytetään hyöteisten puremien ja pistojen kutinan lievitykseen, rokkojen ihottuman kutinan lievitykseen, kylmälimettinä etc.....

      Poista