Luin joulun alla ihanien kuvien täyttämästä Vaaleanpunainen hirsitalo -blogista Marjan tekemästä joulusuklaasta. Suklaan kuvat olivat taattuun Marjan tyyliin taas kerran kirjaimellisesti syötävän ihanat ja suklaan ainesosat niin jännän mielenkiintoiset, että linkki oli laitettava muistiin. Suklaaseen käytettiin vaniljamerisuolaa, jota en onnistunut löytämään mistään Turun läheltä. Suklaa jäi siis
Ja miten sattuikaan sopivasti, ystävänpäivään tämä samainen suklaa sopii ulkonäkönsäkin puolesta enemmän kuin hyvin. Vai onko mitään tilaisuutta tai ajankohtaa, johon suklaata ei saisi sopimaan...? No, joka tapauksessa, koekeittiö piti laittaa pystyyn.
Sulatin valkosuklaan mikrossa ja levitin sen melko ohuelti leivinpaperin päälle. Suklaan päälle rouhittuja, suolattuja pistaasipähkinöitä, pakastekuivattua mansikkaa, vaniljamerisuolaa ja rosepippuria. Aika mielenkiintoiset ainekset, vai mitä?
Aikamoinen makuelämys. Hyvässä mielessä. Suklaan ja merisuolan liitto toimi aivan loistavasti. Mietin kaksi kertaa laittaisinko omaan kokeiluuni olleenkaan tuota rosepippuria, mutta onneksi laitoin. Se kruunasi koko suklaan. Nyt onkin sitten tekeminen saada tämä riittämään perjantaihin asti.
Mukavaa viikon puoliväliä! Tarkemmat ohjeet suklaaseen löytyvät tuon Vaaleanpunaisen hirsitalon linkin takaa.
Anu
Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.
Kertakaikkiaan houkuttavan kaunista makeaa olet taikonut!
VastaaPoistaVoi kiitos! Onneksi tämä päivä on mennyt suurelta osin kodin seinien ulkopuolella, muuten olisi mennyt melkoiseksi omille sormille läpsyttelyksi, etten olisi maistellut kaikkea. On niin hyvää.
PoistaAivan ihanan näköistä herkkua :)
VastaaPoistaKiitos Johanna. Eikös se sanotakin, että kauneus on puoli ruokaa :)
Poista