lauantai 8. helmikuuta 2014

Bamburätit

Postauksessani ihanista Musta5101 -tuotteista kerroinkin, että olen vannoutunut bamburättien käyttäjä. Uusi musta rätti on ollut käytössä tosi ihana ja se saa ansaitun vakiopaikan rättikierrossani.


Innostuin puolitoista vuotta sitten neulomaan bambutiskirättejä. Tuota ennen edelliset valmistuneet neulomustyöni olivat yläasteajalta. Sitä iloa ja riemua kun ensimmäinen rätti oli valmis; miten voikin tuollaisen 14 x 20 cm -kokoisen lätyskän valmistumisesta tulla sellainen ilo. Mutta koukkuun jäin. Ensimmäisen, kauniin harmaan rätin jälkeen on valmistunut kirkkaan keltaisia, pinkkejä, beigejä, turkooseja, mustia ja valkoisia rättejä. Niitä on ollut kiva sovitella yhteen toisen rakkauteni, keittiöpyyhkeiden, värimaailman kanssa.

Bambu on antibakteerinen materiaali itsessään ja ensimmäisten pesujen jälkeen hyvin imukykyinen. Rätin voi heittää pesukoneeseen ja rätti toimii sitä paremmin, mitä enemmän sitä pesee. Kauneuden lisäksi taas siis hyvin ekologinenkin vaihtoehto.


Noiden rättien tekeminen sopii erinomaisen hyvin luonteelleni, joka ei malta odottaa asioiden valmistumista kovinkaan kauaa. Nelosen puikoilla luodaan 43 silmukkaa. Sen jälkeen ensin kolme kerrosta pelkkää oikeaa, sen jälkeen jokaisen kerroksen alussa ja lopussa kolme oikeaa ja siihen väliin vuoroin oikea, vuoroin nurja silmukka, jotta saadaan helmineulosta. Ja loppuun vielä kolme kerrosta pelkkää oikeaa. Ei vaikeaa, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä - etenkin tällaisen ei-niin-tottuneen-kästyöihmisen.

Iloa päivääsi!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

4 kommenttia:

 1. Onko nuo oikeasti hyviä? Olen monesti miettinyt niiden tekemistä, mutta ajatellut että ei ne kuitenkaan ole hyviä. Mutta täytyy varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin tykkään niin paljon, etten ole ostanut yhtään perusrättiä sen jälkeen kun olin ekan bamburättini neulonut. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

   Poista
 2. Missä lämpötilassa näitä kärsii pestä? Itse olen vähän bakteerikammoinen, ja pesulämpötiloissa ajattelen usein enempi - parempi -tyylillä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesuohjeena niissä langoissa, joita olen käyttänyt on ollut 40 astetta. Voisikin joskus testata mitä kävisi (vai kävisikö mitään) jos heittäisi rätin kuuteenkymppiin :) Lisäksi bambu on itsessään antibakteerinen materiaali. Osoitteessa http://www.greenstonestore.com/FI/bambu.php on paljon mielenkiintoista asiaa bambusta ja (ehkä) helpotusta meille bakteerikammoisillekin ;)

   Poista