sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Iltapala kun kaapissa ei ole mitään

Iltapala pitäisi tehdä, mutta kaapissa "ei ole mitään". Kauppaan ei millään viitsisi lähteä, joten aivosolut töihin. Onko tuttua jollain muullakin? Välillä kyllä tuntuu, että parhaat ruuat tai ateriat syntyvät juuri näissä tilanteissa.


Muistin nähneeni Tupun tupa -blogissa juustoteeleipästen ohjeen (klik) ja muistan vielä kommentoineenikin, että näihin leipäsiinhän löytyy aina aineksia kaapista. Siispä vain ohje esiin, ainekset sekaisin ja teeleipäset uuniin. Kävipä superhelposti ja taas tuli todistettua itselle, että leipominen ei ole välttämättä aikaa vievää (aloittamisesta uunivalmiisiin leipäsiin meni ehkä noin 20 minuuttia).


Kaveriksi kiisseli perunajauhopaketin kyljessä olevan reseptin mukaan. Tein kiisselin tosiaan muuten reseptin mukaan, mutta tapanani on lisätä jäiset marjat vasta valmiiseen kiisseliin. Näin ne jäähdyttävät kiisselin samalla ja herkuttelemaan päästään nopeammin.


Nyt on olo kuin paremmallakin kodinhengettärellä. Kotona tuoksuvat tuoreet leivonnaiset ja vatsat ovat täynnä. Jopa nuhanenä, jolle ruoka ei ole tänään oikein maistunut totesi, että mä taisin nyt syödä aika hyvin. Hetki vielä ja sen jälkeen tuonne sateeseen parantamaan maailmaa ystävän kanssa lenkkeillen.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinullekin!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.


6 kommenttia:

 1. Täytyypä kokeilla tehdä itsekin noita leipäsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa. Olivat ihania kun raaka-aineet löytyvät (ainakin lähes) aina kaapista, tekeminen oli noin nopsaa - ja maistuivatkin vielä hyville.

   Poista
 2. Kivaa että kokeilit meillä myös sai hyvän vastaanoton. Tälläiset iltapalat ovat todella ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Tupu vinkistä! Nämä ovat tosiaan aivan parhaita iltapaloja <3

   Poista
 3. Näitä kokeillaan meillä, onnistuvat varmaan innokkaan pienen apurinkin kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuvat varmasti pikkuapurinkin kanssa. Kädet kannattaa vain jauhottaa hyvin, sillä taikina on melko löysää ja tarttuu siksi mukavasti käsiin ;) Iloista leivontahetkeä!

   Poista