lauantai 15. helmikuuta 2014

Ihana retkipäivä Liedossa

Olen viettänyt tällä viikolla ihanan inspiroivan ja kaikille aisteille herkkuja tarjoavan retkiaamupäivän äitini kanssa. Tällaiset hetket ovat aivan parhaita. Ei kiirettä minnekään, roppakaupalla kauneutta ympärillä, ihania ihmisiä. Varoitus jo tässä vaiheessa, tästä tulee piiiiitkä postaus ja kuvia on yli omien tarpeiden. Paikka on vain niin ihana.


Retkikohteemme oli Vilkkimäen vanha meijeri Liedossa. Liedon kummituslinnaksikin joskus kutsuttu meijeri kätkee sisälleen valtavasti tarinoita historiansa varrelta. Se on mm. Aurajuuston synnyinkoti ja toiminut sodanaikaisena armeijan varastona sekä useita patentteja omistaneen keksijän työtilana. Nyt upean näköinen, pitkään tyhjänä ollut meijeri on kuitenkin kunnostettu ja se on saanut sisälleen uudenlaista elämää; ihania yrittäjiä ja ihania yrityksiä, jotka tekevät kohteesta hienon retkikohteen.


Ensimmäisenä astuimme sisään Kotilaiturille. Kotilaiturilta löytyy vaikka mitä ihanaa. Ihastuin kevään uutuuksiin, ensimmäisessä kuvassakin oleviin, kauniisiin sisalkoreihin, jotka suorastaan huusivat päästä kesäterassille tuoreet sämpylät sisällään, sekä rafia-palmun lehdistä tehtyihin tabletteihin. Monet Kotilaiturin tuotteista ovat kotimaisia, tai vielä parempaa, lähellä tehtyjä. Tabletteja ei ole tehty lähellä, mutta niissä on upea tarina takana. Kutojanaiset kutovat ja ompelevat näitä tabletteja Madakaskarin saarella. Ostamalla tabletteja mahdollistetaan kylän naisille saada elanto kotikylässään ja ylläpitää käsityöperinettään.

Kuvissa on myös kauniita, hieman erilaisia korutorneja, kauppias-Katin itsensä tekemiä soijakynttilöitä, joita voi käyttää kynttilää hetken poltettuaan hierontaan tai käsivoiteena, saippua-alustoja sekä trendikkäitä marokkolaislyhtyjä ja -tyynyjä. Kuvista löytyy myös Kotilaiturin omaa tuotantoa oleva, aivan ihana nahkatyyny, sekä erilaisia kudetuotteita. Niin ja löytyyhän Kotilaiturilta myös mukava valikoma kuteita, lankoja ja käsityötarvikkeita. Ja kaikki tämä taitavalla visuaalisella silmällä esille aseteltuna persoonallisille myymäläkalusteille.

Tästä pääset Kotilaiturin kotisivuille klik.
Kahvitauon paikka ja siirryimme Kotilaiturin naapuriin, Vilkkimäen Kahviin ja Kakkuun. Tuo kahvila veti meidät aivan hiljaisiksi. Vai mitä sanotte näistä Turun vanhasta kahvimuseosta saaduista tavaroista, joita kahvilan seinät notkuvat? Ihan mahtavia. Tarjottavista osa oli tehty paikanpäällä, osa leivottu lähialueella ja ainakin laskiaispullat, jotka me herkuttelimme, olivat aivan ihania. Kakut ovat tämän kahvilanpitäjän erikoisosaamista. Mutta oikeasti, myös miljöö oli todellakin kokemisen arvoinen. Todellinen kaikkien aistien kahvila.

Tästä pääset Vilkkimäen Kakun ja Kahvin kotisivulle klik.
Ja vielä viimeiseksi nurkan taakse, KOTIkutoiseen. Täältä puodista löytyy yrittäjien itsensä valmistamia sisustustekstiilejä. Lisukkeena linjaan sopivia muitakin lahjatavaroita ja kankaita sekä esimerkiksi Wanhan Markin kylpytuotteita ja marjasokereita. KOTIkutoinen tarjoaa myös sisustussuunnittelu- ja ompelupalveluita. Ekologisuus ja eettisyys ovat KOTIkutoisessa, samoin kuin muissakin meijerin puodeissa tärkeitä asioita.


Tästä pääset KOTIkutoisen kotisivulle klik.

Tästä postauksesta tuli nyt tosiaan kaikkien ohjeiden vastainen. Aivan liikaa aivan kaikkea: tekstiä, kuvia ja ihanaa-sanaa. En vain pystynyt tällä kertaa karsimaan mistään, niin ihastunut olen tuohon paikkaan. Suosittelen Vilkkimäen vanhaa meijeriä siis lämpimästi kaikille Turun suunnalla asuville tai Turkuun matkustaville. Ja jos päivänsä haluaa kruunata hemmottelulla, löytyy meijerin tiloista vielä erilaisia hyvän olon hoitoja tarjoava hoitolakin.

Iso kiitos äidille retkiseurasta sekä meijerin yrittäjille, erityisesti Kotilaiturin ihanalle Katille kaikista mielenkiintoisista tarinoista! Teitte retkipäivästämme aivan mahtavan <3

Anu

ps. Blogini yhteistyöpostaukset on merkitty aina selvästi ja tämä postaus on tehty ilman yhteistyökuviota. Halusin vain jakaa tämän upean retkikohteen teidän kanssanne ja olla omalta osaltani tukemassa osaavien yrittäjien upeaa työtä :)

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.

6 kommenttia:

 1. Kivasti olit saanut paljon asiaa ja kuvia paketoitua. Kyllä tämän jaksoi lukea :)
  Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanasta paikasta! Vieläkin porskuttelen Vilkkimäen meijerin energialla eteenpäin. Hyvä jos ei alkanut ainakaan pahemmin haukotuttaa tai tulla ihanat korvista ulos kesken lukemisen ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sitä tuo paikka todella on - menetin sydämeni aivan täydellisesti! Aivan oma maailmansa noin 20 minuuttia Turusta... Kannattaa ehdottomasti poiketa jos liikut / asut täällä suunnalla.

   Poista
 3. Ompas kivan näköistä! Tuolla pitääkin kävästä kesällä, on varmasti upea paikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennus historioineen on jo itsessään upea, mutta kun sen yhdistää noihin sitä asuttaviin ihan mahtaviin yrityksiin, on paikka todellakin käymisen arvoinen. Suosittelen muistamaan sen kesällä(kin) :)

   Poista