lauantai 22. helmikuuta 2014

DIY Hamahelmikulho

Väriä elämään. Sitä saa vaikka Hama-helmillä. Olin nähnyt Hama-helmistä tehtyjä kulhoja Pinterestissä ja päätimme tänään aamulla testata sellaisen tekemistä esikoisen kanssa. Tarvikkeiksi kulhoon tarvitaan vain Hama-helmiä, uunin kestävä kulho ja ruokaöljyä.


Kaikessa yksinkertaisuudessaan ohje menee näin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele kulho öljyllä, jotta helmet saavat kulhossa tartuntapintaa. Sen jälkeen ripottele helmiä kulhoon pienissä erissä ja pyri siihen, että helmiä on kulhossa vain yksi kerros. Sen jälkeen kulho uuniin ja ainakin meillä viisi minuuttia riitti valmistumiseen.


Anna kulhon jäähtyä kokonaan ja irrota se sen jälkeen astiasta. Meidän kulhomme irtosi ainakin todella nätisti, mitään teräaseita tai muita lisävälineitä ei tarvittu.


Tällaisella värillä tähän viikonloppuun. Ulkona näyttää, ettei tänään tule ainakaan aivan kaikkein harmain päivä - hieno juttu!

Mukavaa viikonloppua!

Anu

Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik.  

2 kommenttia:

  1. Me yritettiin kerran muksujen kanssa tehdä tällaista mutta se epäonnistu, ja syy taisi olla että ei laitettu öljyä. Nyt täytyy kokeilla uudestaan. Kiitos kun jaoit ohjeen. Ja teidän kippo on aivan mahtavan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan höh. En tiedä oliko meillä aloittelijan tuuria, mutta helmikulho lähti aivan heittämällä irti; sen kuin vain nosti sen ylös muotistaan. Olin kyllä varautunut isoihinkin rapsutteluihin, mutta ei ollut tosiaan tarvetta. Öljykerros varmasti auttoi - ja ehkä sekin on hyvä, että antaa teoksen jäähtyä ihan täysin ennen irroitusta. Toivottavasti teilläkin onnistuu nyt!

      Poista