torstai 12. kesäkuuta 2014

Yökyläsynttäreitä

Nyt on kymppisynttäreiden viimeinenkin osa juhlittu ja juhlavieraina olivat tytön omat ystävät. Yökyläily on tällä hetkellä kova sana ja niinpä synttärit juhlittiin yökyläilyn teemalla.


Teematoive tuli sankarilta itseltään ja yhdessä sitten suunnittelimme miten juhla toteutetaan. Rajallisten nukkumapaikkojen takia vieraina olivat vain aivan lähimmät ystävät. Pikkusiskon huoneen lattia vuorattiin patjoilla ja tuo siskonpeti toimi siis yösijana juhlakansalle. Päiväksi sattui ihanan lempeä kesäpäivä ja ilta vietettiinkin pitkälti ulkona. Olin miettinyt pitäisikö tytöille kehittää jotain ohjattuakin ohjelmaa, mutta eipä sitä kaivattu.


Ilta aloitettiin juhlakuohuvalla ja sen jälkeen tytöt suuntasivat pelaamaan kirkonrottaa ja palloa paikalla. Pihapelien välissä maistuivat herkut. Olin tehnyt jäätelökakkua ja se toimi edelleen hyvin. Lisäksi pujottelin juhlatikkuihin mansikoita ja vaahtokarkkeja ja ne katosivat parempiin suihin ensimmäisinä. Eikä lasten juhlapöytää ilman sipsikulhoa ja keksejä.


 Myöhään illalla tytöt aloittivat vielä saunomisen ja saunan vilvoittelutauolla, vilvoittavien talon ympärijuoksemisten jälkeen pidettiin hemmotteluhetki, kun nuoret neidit levittivät itselleen kasvonaamiot. Oli ihana katsoa, miten tuon ikäiset tytöt osaavat jo nautiskella kaikesta.


Yöpalaksi grillasimme vielä hampurilaisia ja sen jälkeen juhlaväki olikin jo valmis siskonpetiin. Hölmöminä en tosin ymmärtänyt, että siitä ne juhlat vasta alkaisivat, sillä pötkölleen meneminen yökyläsynttäreillä tarkoittaa bileitä (kuten esikoinen minua myöhemmin valisti), eikä nukkumista. No, aamua ennen olivat kuitenkin nukahtaneet. Kerrankos sitä kymmenen täyttää!


Aamu aloitettiin päivänsankarin aamiaissuosikeilla: croisanteilla ja herkkujugurttiannoksilla, joissa on kreikkalaista jugurttia, tuoreita marjoja, ruokosokerisiirappia ja mantelirouhetta.


Illan aikana mietin useampaan kertaan, että pitäisi järjestää samanlainen yökyläily myös omille ystäville. Tulisi maailma parannettua kerta heitolla melkoisen hyväksi.

Mukavaa myöhäisiltaa ja pian alkavaa viikonloppua!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

  1. Oi miten ihanat synttärit! Tosi kiva tuollainen yökylämeininki, varmasti tuonikäisten mielestä huippujuttu.. Saa supattaa rauhassa ja valvoa aamutuimaan. :) Ja kyllä, tekisi meille aikuisillekin välillä hyvää sellainen ilottelu parhaiden ystävien kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Saa nähdä minkälainen buumi tästä yökyläilystä vielä tulee, sillä nyt illalla tytsä jo suunnitteli uusia yökyläilyjä, vaikka nämä vieraat lähtivät vasta tänään aamulla. Tämä oli meillä ensimmäinen kerta kun kavereita oli yötä, joten putki on nyt avattu ;)

      Poista
  2. Kuulostaapa ihanlle, ja varmasti mieluinen juttu koko porukalle. Hauskat koristukset, onko servetit hankittu mistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan näin Sanna :) Servetit on hankittu Living Deauvillestä (Naantalista). Heillä on myös verkkokauppa (www.livingdeauville.fi/shop), mutta sieltä en pikaisella vilkaisulla ainakaan löytänyt noita. Kaikkea muuta ihanaa kyllä...

      Poista
  3. Voin vaan kuvitella kuinka kivaa tytöillä onkaan ollut! Hyvät on herkut olleet ja kivalla kattauksella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rva Lahoa rautaa! Iloisia tyttöjä oli kyllä illalla. Ihanaa kun kattaustuotteisiin on tullut niin paljon kaikkea kivaa. Niillä saa niin helposti hiukan ekstraa etenkin lasten juhlapöytään.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Miru! Toivotaan, että juhlista jäi kaikille kiva muisto.

      Poista
  5. Voi kun kuulostaa ihanalta. Meillä olis heinäkuussa myös ohjelmassa nuorimmaisen 9v synttärit allaspirskeiden merkeissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allasbileet kuulostavat tosi hauskoilta! Pihalla on kiva järjestää lasten juhlia eikä pieni sadekaan haittaa kun kaikki osaavat varautua. Pari vuotta sitten meillä juhlittiin kukkamekoissa ja kumisaappaissa saman tytön synttäreitä :-)

      Poista
  6. Upeat juhlat teillä on ollut! Varmasti ikimuistoiset. Meillä 8-vuotias poika vinkuu vähän väliä yövieraita / yökylään kaverille. Tuntuu olevan kovakin hitti heillä. Kyllä pojatkin näemmä osaa ja sielläkin hihitellään yömyöhään ;). Ei siis jatkuvasti voi suostua yökyläilyihin että nukuttuakin tulee :D.

    Ja aikuisille omat, jee mikä idea ;). Olisi varmasti yhdelle jos toiselle mieluinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jutta, yökyläilyt ovat tosiaan in. Varjopuolena niissä on kyllä tuo hitusen lyhyenläntä uniaika ;) Mitä enemmän olen miettinyt, niin sitä paremmalta idealta minustakin tuntuu nuo aikuisten ystävysten yökyläkemut, joissa "bileet alkaisivat siinä vaiheessa kun mennään nukkumaan siskonpetiin". Voi olla, että menee toteutukseen vielä kesän aikana.

      Poista
  7. Voi, miten ihana päivitys! Tyttöjen ilosta tuli itsekin niin hyvälle tuulelle. Ja miten kauniisti olit kaiken laittanut astioista ihanaa viiriiä ja petiä myöten. Ja kyllä, tuollainen hömppäilta täytyy omille ystävillekin järjestää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna kauniista sanoistasi <3 Hömppäilta tosiaan ;) Nyt täytyy vielä keksiä mihin tuupataan perhe siksi aikaa kun äippä viettää hömppäilyjä ystävineen...

      Poista
  8. HI i love your blog , you have a new follower from Chile
    Angelica

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Angélica <3 From Chile, wow. You are very welcome to join Arjen timantteja - I'm so glad you left your comment!

      Poista
  9. Oi kun kuulostaa ihanilta juhlilta (ja näyttää myös)! :)

    VastaaPoista