sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

HAASTE - viisi kysymystä

Sain viiden kysymyksen haasteen ihanasta ja elämän makuisesta Arkilove-blogista. Tämä haaste on jo jonkin aikaa ollut odottelemassa, mutta nyt on tullut aika tarttua siihen.


1. Mistä unelmoit?

Suurin haaveeni tällä hetkellä on varmasti, että kesän jälkeen syksy toisi tullessaan myös uuden työn. Kesä on vielä kiva viettää lasten kanssa kotona ja arkea helpottaa kun ei tarvitse miettiä miten he pärjäävät koko kesän ja kuka ehtii olla auttavina käsinä. Kaipaan kuitenkin ammatillisia haasteita ja toivon kovasti, että pääsen käyttämään päätäni myös sellaisiin asioihin kesän jälkeen. 


2. Rakkain harrastuksesi?

Listojen laatiminen, käsillä tekeminen...? No ei, vastaan: laulaminen. Musiikki on minulle tärkeää. Hyvässä konsertissa voin unohtaa ulkopuolisen maailman aivan täysin ja itse soitettu tai laulettu musiikki on todella toimivaa pään nollausta. Aloitin kahden ystävän kanssa pari vuotta sitten laulamisen. Laulutunnit on ehkä liikaa sanottu, mutta käymme säännöllisesti musiikkikoululla laulamassa. Laulamme musiikkia laidasta laitaan. Välillä selaamme musiikkikoulun valtavaa nuottikirjastoa ja valitsemme sieltä vuoroillamme mieluisia lauluja. Välillä ihastumme johonkin lauluun ja lähdemme tekemään siihen stemmoja. Harjoittelua tuo touhu on edelleenkin, mutta tärkeintä meille on musiikin ilo. Yksi syy siihen, että pidän yksinäisistä automatkoista on se, että silloin voi laittaa oikeat musiikit, reilut volyymit ja kailottaa kaiken yli.

3. Puutarhaunelmia - onko sellaisia?

Ai onko niitä? Juu on. Koko etupihamme on vielä "laittamatta" (tai onhan siellä nurmikkoa ja sepelöity parkkipaikka) ja siihen toivoisin suunnitelmaa ja ryhtiä: laatoituksia, hieman asfalttia, istutusaltaan... Takapihan puolelle unelmoin muutamasta lavankauluksesta tehdystä kohopenkistä, joiden viereen tulisi vielä muutama pensasmustikka. Pihamme on vanha ja jos on uuden pihan luominen hankalaa ja vaatii ajatusta, on vanhan pihan muuttamisessa oman näköiseksi myös omat haasteensa. Kaikkea kun ei voi kerralla tehdä puutarhaohjelmien muutoskohteiden tapaan uusiksi. Tai hei, jos joku on halukas tulemaan ja tekemään muutoksen meille, niin lupaan kyllä olla apuna :)


4. Tulevan kesän parhaimmat suunnitelmat?

Kiireettömyys. Sen lisäksi vaikkapa aurinko, meri, piknikit, ystävät, pikkuretket, ex tempore -suunnitelmat... Perheemme yhteinen loma on melko lyhyt (yrittäjämieshän voi itse päättää koska lomailee ja kuinka pitkästi --- tai sitten ei) ja siksi meidän kesämme tulee tänäkin vuonna pyörimään tässä lähimaastoissa. Täydellinen tavoite on, että me perheen tytöt saisimme nautittua leppoisasta kesästä hyvällä mielellä ja välillä myös vaihtelua kotinurkkiin  ja toisaalta saisimme töitä tekevän miehen iltaisin ja viikonloppuisin kiskaistua vauhdilla työmoodista mukaamme lomamoodiin.

5. Kaikkien aikojen paras reseptisi?

Tämä on vaikea... Nyt uusien perunoiden ajan ollessa käsillä, voisi tämä olla vaikka simppeli sillikaviaari. Sekoita smetanan (tai arkiversiona vaikka turkkilaisen jugurtin) joukkoon pieneksi hakattua sipulia ja pieneksi silputtuja sinappisillifileitä (kastiketta voi mennä hyvin myös mukaan) sekä muutama kierros mustapippuria myllystä ja sekoita. Nauti uusien perunoiden kanssa tai uunissa paahdettujen, oliiviöljyllä pirskotettujen saaristolaisleipäviipaleidan kera.


Seuraaviin viiteen kysymykseen haastan vastaamaan Myttyrällä-blogin sekä Hahmaketun Nannan.

1. Kaikkien aikojen paras biisi, joka ei vanhene tai kulu ollenkaan?
2. Kenet julkisuuden henkilön haluaisit tavata?
3. Ideasi mökkituliaiseksi?
4.Oletko kevät-, kesä-, syksy- vai talvi-ihminen?
5. Sielunmaisemasi?

Kuvituksena tässä postauksessa on oma sielunmaisemani Ruissalossa kuvattuna. Meri on vain niin rauhoittava ja sen katsominen vangitsee. Aivan kuten tulenkin katsominen. Nämä kuvat on otettu perjantaina, jolloin maisema oli todella puuterimaisen värinen, jotenkin epätodellisenkin näköinen.

Leppoisaa sunnuntaita, onnea kaikille valmistuneille ja kesäloman aloittaneille!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

9 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja :) Toivottavasti kaikki unelmat ja suunnitelmat käyvät toteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hauskasta haasteesta Miru! Toivotaan tosiaan, että ainakin osa haaveista ja suunnitelmista toteutuu. Yhtäkään pihakeijua ei ole kylläkään vielä ainakaan ilmoittautunut ;)

   Poista
 2. Olipa kivaa luettavaa, uusia asioita sinusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla JohannaL :) Näissä haasteissa tulee ehkä normaaleja postauksia helpommin avattua itseään.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, olin reipas ja vastasinkin heti:

  http://myttyra.blogspot.fi/2014/06/haaste-viisi-kysymysta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä kiitellä SJ! Olit kyllä ihan supernopea vastaaja ja oli kiva lukea uusia paloja sinusta :)

   Poista
  2. MInustakin nämä haasteet on kivoja kun saa kuulla ihmisistä henkilökohtaisia asioita. Bloggaajat muuttuvat mielessä sitä mukaa mitä enemmän heistä tiedän. Sellaista ajatusleikkiä millaisia ihmisä ollaan!

   Poista
 4. Kailotus yksinään kaiken yli, vanha piha ja kiireettömyys - helppo samaistua....toivon, että syksy tarjoaa työrintamalla mielekkäitä haasteita. Näitä on mukava lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen rva Lahoa rautaa huomannut, että jotain samaa meissä on ;) Voi miten kiva kuulla sinusta taas, juhlista on siis selvitty. Tulenkin seuraavaksi kyläilemään sinulle kun huomasin, että olit tehnyt uuden postauksen. Kiitos peukuista työrintamalle - ne ovat tarpeen.

   Poista