keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kesäreseptikirja

Mitä se oli kun tein viime vuonna raparperista? Mikähän sen hyvän omenapiirakan resepti olikaan? Mitä ihmettä me tehtiin grillailujen lisukkeeksi viime kesänä? Tuntuuko tutulta? Minun pääni on niin hatara, että luovuin viime kesänä toivosta ja päätin aloittaa oman kesäreseptikirjan.


Muistikirjojen suurkuluttaja - niinhän olen kertonutkin itsestäni aikaisemmin. Tähän tarvitaan siis taas yksi muistikirja. Ja vitsit, miten tänä vuonna on ollut kiva tehdä kaikkea, kun tiedän heti mistä vanhoja, hyväksi todettuja ohjeita ja ideoita voi etsiä.

Nythän näitä samoja asiota löytyy jatkossa myös täältä blogin puolelta, mutta olen toisaalta niin paperi-ihminen, että kokkaillessa on kiva katsoa ohje muistikirjasta. Silloin ei haittaa vaikka kokatessa hieman roiskuisikin. Muistikirjan sivulla kun pieni tahra ei ole niin iso juttu, mutta löysä, siivet selkäänsä saanut taikinakökö valumassa tietsikan näppiksen väleistä ei ihan niin kiva.


Kesäreseptikirjaani eivät pääse mitkä tahansa reseptit, vaan vain sellaiset, jotka oikeasti on todettu hyviksi ohjeiksi. Uusimpina resepteinä kirjaani pääsevät blogistakin tutut raparperikakku ja raparperi-mansikkapavlova. Samaiseen kirjaa kerään myös kesään liittyviä inspiraatiokuvia lehdistä. Onko sinulla jotain systeemiä, jolla muistat erilaiset hyväksi todetut kausireseptit vielä seuraavanakin vuonna?

Ja toinen juttu. Laitoin tässä yhtenä päivänä merkille, että meillä ei ole ollut kotona kärpäsiä. Missä kaikki kärpäset ovat? Ei sillä, että olisin niitä erityisemmin kaivannut, mutta silti. Onko tämä kylmä sää kangistanut kärpäsetkin vai mitä on tapahtunut? Oletko huomannut samaa?

Mukavaa päivää!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

 1. Onpa hyvä idea!! :) Olen samanlainen että tykkään lukea reseptin aina paperilta. Yleensä kun löydän jonkun hyvän ohjeen esim. muiden blogeista, tulostan sen heti paperille ja merkkaan siihen, että mistä ohjeen nappasin. Mutta jos laittaisinkin ohjeen samalla kirjasen sisään, jäisi se elämään muuallakin kuin blogissa. Nyt olen tuikannut reseptin aina palamaan heti kun olen sen blogiin kirjannut.

  ..eipä muuten ole näkynyt kärpäsiä meilläkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on Nanne kyllä ihan hyvä arkistokansio sekin ja säästää kummasti kaappitilaa ;) Mutta joo, jotenkin reseptejä on tosiaan kiva lukea paperilta.

   Poista
 2. Muistikirjaset ovat niin tarpeellisia! Mulla niiden sisältö alkaa vaan olla melko "monipuolinen" resepteistä neuleohjeisiin ja kaikkea siltä väliltä :D Kärpästen määrä meilläkin on ollut tosi minimaalinen.....viime kesänä jouduin hankkimaan kärpäspaperiakin niiden hallitsemiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin se perusmuistikirjani on täynnä kaikkea laidasta laitaan. Nyt muistikirjoja on ollut jo sen aikaa käytössä, että tällaiset useampaan kertaan löydettävät asiat on vaikea löytää sekakirjoista ja siksi päädyin tekemään oman kirjan kesäresepteille. Ja teilläkin kärpsyt kadoksissa. Mihinhän ne ovat muuttaneet...? ;)

   Poista
 3. Minä tykkään myös muistikirjoista - ja reseptit pitää olla paperilla. Ehdottomasti.
  Minulla on muutama A4 -kansio ja kansioiden välissä vielä välilehtiä erottelemassa erilaiset reseptit. Mutta kausiruokakansiota en ole vielä hoksannut tehdä;) - Samoin minä leikkelen lehdistä noita kuvia ja reseptejä.
  ...ja kun mainitsit, niin vasta tajusin, että eipä ole meilläkään kärpäsiä näkynyt kuin alkukeväästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla Lady of The Mess, etten sitten olekaan ainoa vanhanaikainen paperiversioineni ;) Kansio olisi myös tosiaan hyvä vaihtoehto. Sitä olisi helppo päivittää ei enää mieluisten reseptienkin osalta.

   Poista
 4. Tuo on hyvä idea :-) olen aikanaan itse aloittanut yhtä oikein reseptikirjaksi tarkoitettua mutta jäi kesken. Tarvisi ottaa niskasta kiinni :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija, on tosiaan melkoinen urakka käydä kaikki vanhat reseptit läpi ja lähteä tekemään reseptikirjaa. Tsemppiä niskalenkin ottamiseen ;)

   Poista
 5. Mulla on tapana repiä lehdistä kivalta kuulostavat reseptit ja sitten myös kirjoittelen milloin minkäkin käytetyn kirjekuoren palalle esim. netistä löytämiäni ohjeita. Tuolla ne laatikossa pyörivät, ja osa niistä on todella pitkän ajan takaa...Keväällä aloitin tällaisen leikekirjan, mutta siihen keräsin ainoastaan pihaan ja puutarhaan liittyviä juttuja. Täytyisi päästä Granitiin ostoksille, jotta vosin laajentaa repertuaaria keittiön puolelle.;)
  En ollut muuten minäkään huomannut kärpästen puuttumista, mutta todella vähän niitä on toistaiseksi ollut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tiedän tuo tyypin (yksi on oikein hyvinkin läheinen...) ;) Minullakin on iso kasa lehtien sivuja ja reseptimuistiinpanoin varustettuja vanhoja kirjekuoria muovitaskuissa ja pinot ovat niin suuria, ettei niistä enää oikein löydä mitään. Syksyllä aloitin muovitaskujen läpikäymisen ja aika paljon sieltä sai heittää jo roskikseenkin.

   Poista
 6. Heipsan Anu, minä taidan olla poikkeus tässä porukassa. En omista ainuttakaan muistikirjaa, kaikki tärkeät asiat ovat koneella. Heitin hiljattain kaikki vanhat reseptikirjat ja kansiot kaatopaikkakuormaan, olen täysin nettireseptien varassa. reseptikirjani = blogi, josta löydän helposti kaikki lempparireseptit.
  Kärpäsistä, totta turiset, ei ole kärpäsiä näkynyt täällä möksälläkään. Yksi pörräsi edellisiltana makkarinikkunassa, mutta sekin hävisi jonnekin kuin maan nielemänä, sillä aikaa kun etsin kärpäslätkää.

  Ihanaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkeus vahvistaa säännön Teija ;) Nettikeittokirja säästäisi valtavasti tilaa ja olisi järkevä, mutta minä en ole keksinyt oikein järkevää arkistointikeinoa nettiresepteille. Mieluisia ohjeita kun tahtoo kerääntyä nopeammin kuin niitä ehtii testailla. Vinkkaa ihmeessä jos sinulla on hyvä keino säilöä reseptit, joita et ole vielä kokeillut!

   Poista
 7. Tällainen reseptikirja olisi kyllä aika ässä. Mulla on kaikki lippuset ja lappuset siellä täällä, ja olisi kiva saada ne johonkin järjestykseen. Jossain kaapissa taitaakin olla tällainen reseptikirjanen, pitää kaivaa se esille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että toisillakin on samanlainen sekasortoreseptiaarteisto. Yritä sieltä sitten löytää Just Se ihana mansikoiden marinointiohje, jonka löysit viime kesänä - jos edes ylipäätään muistat, että mansikoille löytyi silloin tuo ihana ohje ;)

   Poista
 8. Moikkelis! Uusi lukija ilmoittautuu :) Mäkin oon muistikirjaihminen! Tänne mökille ois kyllä hyvä saada joku reseptikirjanen, kaikki paperinpalaset lojuu jossakin laatikon pohjilla.. kotona on kyllä kaikki in ordnung :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Teija, kiva kun jätit viestin! Voi onnellista, joku järjestyksen ihminenkin porukoissa - ainakin kotirintamalla :)

   Poista
 9. Meilläkään ei ole sisällä kärpäsiä mutta terassilla on paljon isoja "pollokärpäsiä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, eli kärpsyt ovat lentäneet sinne hieman korkeammille leveyspiireille ;) Mutta hei JohannaL, mikä on pollokärpänen - mulle ihan uusi sana?

   Poista