lauantai 28. kesäkuuta 2014

DIY Mummon räsymaton uusi elämä

Mummon räsymatto sai tänään uuden elämän. Maton uusi elämä oli suunnitteilla jo viime kesän lopussa, mutta jostain syystä projekti siirtyi aina vain eteenpäin. Nyt se on kuitenkin valmis.


Olen ihaillut Kotilaiturin räsymattosäkkituoleja ja miettinyt, että olisi kiva antaa uusi elämä jollekin oman perheen "perintömatolle". Räsymatot kun eivät tyyliltään sovi kotimme lattioille.

Ompelin räsymaton käsin pussukaksi ja jätin pussukan taakse roikkumaan läpän. Katsotaan teenkö tuotekehittelyä ja teenkö tuon läpän suljettavaksi jollain keinoin. Avattava pussukan täytyy joka tapauksessa olla, jotta maton saa helposti pestyä. Ompeluun käytin paksua nylonlankaa ja suurta neulaa, jotka ymmärtääkseni ovat tarkoitettuja veneiden purjeiden ompeluun. Sisäpussin tein vanhasta vauvojen pussilakanasta (edelleen se kynnys ompelukoneen käyttöön...). Täytteeksi laitoin säkkituoleihin tarkoitettua styroxrouhetta ja täyttämisen jälkeen ompelin pussilakanan suun kiinni.


Pisin aika tässä koko projektissa meni maton kuivumiseen pesun jälkeen. Ompelu sujui melko kivuttomasti kun tein sitä terassin pöydän päällä ja hain varastosta ompelukohdan alle laudan, jota vasten neulaa oli helppo painaa. Käsin neulaa oli hieman hankala saada työnnettyä räsymaton läpi. Nyt täytyy vain toivoa, että ompelukseni pitävät. Valmiit räsymattosäkkituolit kun on ommeltu teollisuusompelukoneilla ja ommel on huomattavasti tiiviimpää ja pitävämpää.

Ilta-auringon loikoilupaikka on nyt valmiina. Mitäs pidätte?

Rentoa lauantai-iltaa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

20 kommenttia:

 1. Hieno! Tämä idea täytyy ottaa talteen, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Perintömattojen uusiokäyttöä parhaimmillaan ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, olen JohannaL itsekin todella tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 3. Todella hienon teit! Räsymatto sopii hyvin modernimpaankin sisustukseen tyynynä ja säkkituolina. Tärkeä matto saa uuden elämän säkkituolina tai tyynynä - mikä parasta kierrätystä. Matot on tehty rakkaudella ja kestämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, että räsymatto tuo yksityiskohtana sopivan kontrastin modernimpaankin kotiin. Kiitos vain inspiraatiosta Kotilaituri!

   Poista
 4. Kiva idea ja kaunis tuoli - tuossa matossa on upea värimaailma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady of The Mess! Pidän itse noista pirteistä raidoista muuten rauhallisessa värimaailmassa. Tuovat kivaa särmää :)

   Poista
 5. Ihan huippu idea!! Jaksaiskohan sitä itsekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksat varmasti Piia ;) Ajatus tuntui suuritöisemmältä kuin mitä tämä todellisuudessa olikaan sen jälkeen kun kaikki tarvikkeet oli saanut kotiin.

   Poista
 6. Ihana, tunnetta täynnä oleva säkkituoli!
  Taitaa tulla kisa ken saa sen päällä lekotella :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Teija, että Mummon syliin voi olla välillä tungosta <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Kovasti pidän tuosta köllöttelypaikasta itsekin.

   Poista
 8. Tulipa tosi kiva!! Itse ole samanlaisesta projektista haaveillut, mutta se on tyssännyt styroksirouheen hintaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin rva Lahoa Rautaa rouheen tosiaan jo viime kesänä, enkä muista enää hintaa. Ei se ihan halpaa ollut, mutta ei kovin pahankaan hintaista. Ihana siskoni oli tehnyt taustatyötä ja edullinen kauppias löytyy täältä kotikaupungista. Postikuluissa säästäminen "laski hintaa" kummasti :)

   Poista
 9. Onpa hauska idea!! Räsymatot on ihan parhaita!! :) Meilläkin oli kodin lattioilla niitä kun tämä talo ostettiin, mutta näiden lemmikkien takia niiden pitäminen lattiassa on vähän hankalaa, ne kun eivät pysy yhtään paikallaan. Ollaan kans sit keksitty niille kaikkea muuta uusiokäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räsymatot ovat Nanne tosiaan hurjan kauniita. Vaikka ne eivät sisälle kotiin meillä tällä hetkellä oikein istukaan, niin on ihanaa kun löytyy jatkojalostuksia, joilla ne saa silti pidettyä mukana menossa ;) ...Ja tämän kyllä ajattelin tuoda talveksi tuohon takaeteiseen puupölkkypöydän kaveriksi. Lähteeköhän siitä räsymattojen hiipiminen meidän lattioillekin...

   Poista
 10. Kerrassaan upea Anu! Tuo on kyllä kiva idea ja tulee vanha matto hötykäyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Laura <3 Tällaisilla säkkituoleilla kuuluu kuulemma olla nimikin ja Hänestä tuli nyt Mummo ;)

   Poista