tiistai 17. kesäkuuta 2014

Munkkikisa Turku vs. Tampere

Löytyvätkö Suomen parhaat munkit Tampereelta vai Turusta - vai onko mahdollista, että parhaat munkit olisivatkin vielä meiltä maistamatta? Tuota kysymystä olemme ratkoneet Tampereen ja Turun osalta viimeisen viikon aikana. Tärkeä tehtävä ;)

Piipahdimme tosiaan Tampereella viime viikonloppuna. Hotellimme oli aivan Pyynikin näkötornin vieressä ja koska olimme saaneet luotettavalta taholta vinkin, että näkötornin kahvilasta löytyvät Tampereen parhaimmat munkit, niin pitihän ne käydä maistamassa.


Näkötorni on mahtava paikka ja sen tornista avautuvat huikeat maisemat yli Tampereen. Ja ne munkit. Ne olivat hyviä: tuoreita ja pehmeitä, mausteena reilusti kardemummaa. Tällä kertaa olimme paikalla vasta niin myöhään, ettemme ehtineet lähteä Pyynikin ulkoilureiteille kävelemään, mutta nekin täytyy kyllä testata joku kerta.


Turun parhaat munkit löytyvät minun mielestäni puolestaan Ruissalosta, Ruissalon kahvilasta tai tuttavallisemmin punaisesta tuvasta, heti golfkenttien jälkeen. Turun parhaiden munkkien ympäristö on aivan päinvastainen kuin Tampereen. Jos näkötorni ympäristönä oli jylhän komea ja karu, on Ruissalon kahvila taas hyvin romanttisen rönsyilevä. Molempia paikkoja ympäröi tosin ihana, kaunis ja vehreä luonto.


Turun munkit ovat jättiläisiä. Oikeasti, sillä munkin halkaisija on varmastikin lähes 30 cm. Laitoin tuohon kuvaan autonavaimet antamaan suhteellisuutta. Samoin nuo normaalikokoiset leipälautaset antavat mittakaavaa. Joskus koko tehdään leivonnaisiin maun kustannuksella, mutta nämä munkit ovat vain niin hyviä. Munkit leivotaan täälläkin paikanpäällä, joten ne ovat aina takuutuoreita ja pehmoisia. Ja kauhean pieniruokaisia olimme tyttöjen kanssa; söimme kolmisin vain yhden munkin ;)


Kummat munkit olivat sitten parempia? Vaikea valinta. Tytöt olivat sitä mieltä, että Turku voitti. Kotiinpäin vetämistäkö...? Itse jätän päätöksen tekemättä. Minun puolestani molemmat kaupungit voivat olla Suomen parhaimpien munkkien kotikaupunkeja. Näin saan pitää mahdollisuuden käydä munkittelemassa sekä Tampereella, että Turussa jos munkkikahviloiden suunnalle olemme menossa. Miten sinun mielestäsi: missä ovat Suomen parhaat munkit?

Pidähän hatustasi kiinni ja koita pysyä maankamaralla tässä tuulessa, joka ainakin meillä on ihan hurja. Mukavaa päivää!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

12 kommenttia:

 1. Moi Anu!:) Piti tulla kurkistelemaan, kun olit klikannut itsesi lukijaksi blogiini. Kiitos! Täytyy tehdä sama itse.:) Selasin tuossa jo pinon vanhoja postauksiasi, mutta palaan pian takaisin ottamaan selvää lopuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Taina K ja tervetuloa - kiva kun tulit kurkistelemaan! Nähdään pian uudelleen, teillä tai meillä ;)

   Poista
 2. Suomen parhaat munkit ovat Ruokolahdella pienellä huoltoasemalla EHDOTTOMASTI :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä SJ! Täytyykin etsiä tuo pieni huoltsikka jos ajellaan lomalla siellä suunnalla. Ensin Majurskaan kahville ja marjatortulle, sen jälkeen tuonne munkille. Sitten voikin jo suunnata Savonlinnaan muikuille - ja lomakilot on taattu ;)

   Poista
 3. D;) - minun mielestäni Turun parhaat munkit saa Ruissalon Honkapirtiltä - mutta onhan nuo Ruissalon Kahvilan munkitkin käytävä maistamassa ja edes yksi kerta jätettävä Honkapirtti väliin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruissalo on kieltämättä munkin ystävän paratiisi :) Honkapirtissä on hyvät munkit, samoin Kansanpuiston rannan kahvilassa ja sitten vielä Ruissalon kahvilassakin. Mutta jep, käy ihmeessä testaamassa tämänkin kahvilan munkit jos et ole vielä tehnyt sitä ;)

   Poista
 4. Hih! Kerrassaan herkullinen postauksen aihe! En ole kuuna päivänä kahvitellut, saati nauttinut munkkeja Ruissalon kahvilassa, asia täytyy korjata pikimmiten, kiitos vinkistä!
  Minun parhaat munkkimuistoni juontavat lapsuudesta, kun aina kesäisin tehtiin retki Naantalin vanhassa kaupungissa sijaitsevaan kahvilaan, jossa paistettiin maailman parhaita sitruunamunkkeja! Ne olivat väriltään sitruunankeltaisia ja ai niin herkullisen makuisia! Tämä kahvila on olemassa vieläkin, sitä pientä kioskia vinosti vastapäätä (punainen hirsirakennus), vaan ei siellä enää myydä noita ihanuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös, Teija ;) Voi ne Naantalin munkit olivatkin ihan huippuihania! Niissä oli muistaakseni myös sahramia mausteena ja tuomassa keltaista väriä. Kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa Ruissalon kahvilan munkit. Huippuhyviä ovat nekin.

   Poista
 5. Ihanan tunnelmalliselta vaikuttava kahvila ja upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, tuolla kahvilassa on tosiaan ihanan romanttinen ja kesäinen mummolatunnelma positiivisessa mielessä. Ja kiitos, kiva kuulla, että pidit kuvista :)

   Poista