keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

DIY Helpot viirinauhat

Tein pari vuotta sitten puutarhajuhliin pitkät pätkät eri pituisia kankaisia viirinauhoja. Viirinauhoja tehdessäni mietin, oikaisinko liikaa, mutta nyt nämä kaksi vuotta ja monta, monta käyttökertaa myöhemmin uskallan sanoa, että ei, en oikaissut liikaa. Nauhat voi oikeasti tehdä näin helpostikin. Ja lähes ilman ompelukonetta.


Nauhat ovat olleet meillä kovassa käytössä ja niillä saa tosi nopeasti kivan juhlatunnelman puutarhajuhliin tai pienemmillekin kekkereille. Samaa viirinauhaa olemme käyttäneet myös leikkimökin seinällä.


Nauhat voisi tehdä järkevästi ja huolellisesti, kaikki saumat tarkasti ommellen ja huolitellen. Tai sitten ne voi tehdä oikaisutavallani. Taita kangas kaksinkerroin, niin leveäksi kuinka korkeita haluat viireistäsi. Meidän viiriemme leveys on ylhäällä 17 cm ja korkeus 25 cm. Silitä halutessasi taite tiukaksi, jotta työn jatkaminen on helpompaa. Aseta taitetun kankaan sisälle saman kokoinen silitettävä liimakangas, jota myydään kangaskaupoissa. Silitä liimakangas kiinni. Sen jälkeen leikkaa kankaasta kolmioita; vuoron perään molempiin suuntiin, niin kankaasta ei jää hukkapaloja kuin pienet palat molemmista päistä. Kun taitettu kangas ja liimakangas ovat tarkasti saman kokoisia, tulee kolmioista siistejä. Lopuksi yhdistä viirikolmiot ompelemalla ne kiinni puuvillanauhaan. Jätin viirien väliin pienet raot, jotta viirin voi kauniimmin ripustaa kiertämään vaikka puun oksia. Välien ansiosta nauhan viirit pääsevät laskeutumaan kauniimmin. Olipa vaikea selittää, mutta mahtaisiko tuo kuva auttaa. Kuvan perspektiivit ovat pielessä, mutta älä välitä siitä, ethän.Meillä on usein käytössä tosiaan näitä viirinauhoja kun pihalla juhlitaan. Lisäksi laitetaan monesti noita paperilyhtyjä ja luonnonkukkia ja jos kyse on lastenjuhlista, lisätään joukkoon vielä ilmapalloja. Onko sinulla jotain suosikkikoristeita puutarhajuhliin?

Kivaa keskiviikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

22 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, jopa minä saattaisin onnistua tässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti onnistut Sanna! Nämä DIY-juttuni ovat kaikki sellaisia, että jos minä osaan, osaa kuka tahansa :)

   Poista
 2. Ihan huikean kauniita nuo viirinauhasi! Mahtaisinko osata väsätä moisia itsekin? Möksälle sopisi sinisävyisistä, merihenkisistä kankaista tehty nauha, vitsi, nyt sait kyllä mut innostumaan!

  Ihanaa juhannuksen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti osaat Teija! Voi miten kiva kuulla, että sait täältä inspiraatiota. Ihan parasta palautetta <3 Ihania pyhiä!

   Poista
 3. ISO kiitos viirivinkistä! Taas näitä ideoita kun tekis mieli lyödä päätä seinään, että miksi en itse keksinyt. Niin yksinkertaista, mutta ihan loistavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin, niin tuttu tunne Sonja - älä siis kalauta päätäsi kovin kovasti seinään ;)

   Poista
 4. En paljon askartele, mutta tämän vinkin laitan korvan taakse. Tän tyyliset viirit sopis tosi hyvin meidän uudelle lasitetulle terassille. Terassilla on korkea aumakatto, ristiin rastiin kattoon kiinnitetyt viirit kruunais kyllä kaikenlaiset siellä pidettävät pippalot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulisikin varmasti tosi hieno. Ja sen jälkeen pitäisikin sitten ehdottomasti aloittaa juhlien suunnitteleminen. Jos ei muusta syystä niin viirinauhan käyttöönvihkimisjuhla ainakin ;) Hauskaa!

   Poista
 5. Kiva DIY! Ja tätä nopeaa kikkaa voi soveltaa myös jos äkkiä(laiskuuttaan) lyhentää verhot. Liimanauhaa löytyy kangaskaupasta. Verhot poikki naps! Ja liimanauhaa taitokseen ja silitys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytetty on SJ ;) Sitä liimanauhaa käytin myös yhden yökkärin lyhentämisessä päivätunikaksi ja hyvin on toiminut. Pöytäliinan päärmeisiin koitin myös, mutta se ei ehkä ollut ihan paras vaihtoehto. Rivien välistä ei ole ollenkaan luettavissa pientä kynnystä ompelukoneen käyttämiseen, eihän...

   Poista
 6. Ihanan blogin löysin sattumalta -lukijaksi jään :)
  Mukavaa juhannuspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit ja ihan mahtavaa kun jäät! Tervetuloa. Mukavaa juhannuspäivän iltaa sinullekin <3

   Poista
 7. Täällä toinen uusi lukijaksi ilmottautuva :-) ihana uusi blogi itselle :-)
  Alan kurkkimaan lisää postauksia :-)

  Mukavaa sunnuntain jatkoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Seija lukijaksi ja kiva kun jätit merkin itsestäsi <3 Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista
 8. Tykkään itse myös viirinauhoista. Ja juuri niinkuin kirjoitit, sopii moneen menoon tuomaan kivaa tunnelmaa. Mukavaa loppujuhannusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viirinauhoilla saa tosiaan nopsasti juhlatunnelmaa pienempäänkin juhlaan. Mukavaa juhannusviikonlopun jatkoa sinullekin ja terveisiä täältä sateen keskeltä :)

   Poista
 9. Oi että, löytyipä googlettamalla toimivan viiri ohjeen lisäksi mukava blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Maikki! Tervetuloa uudelleen ja mukavia viiriaskarteluja jos päätät lähteä testaamaan tuota oikaisuversiotyyliä :)

   Poista