torstai 29. toukokuuta 2014

Tekstejä, fontteja ja printtejä

Jäin eilen illalla miettimään suhdettani sanoihin. Samoin mietin miten silmäni lepää kauniissa fonteissa. Sanat ovat minulle tärkeitä ja blogin alkuaikoina kerroinkin, että olen kerännyt jo aika nuoresta asti aforismeja. Aforismivihkoni ensimmäisten sivujen mietelauseet ovat tyyliin: Parhaiten pääsee eroon kiloista, kun jättää ne lautaselle tai Ankka on luonnon todistus siitä, ettei uinti aina paranna vartaloa. Jeps. Uusimmat tekstit ovat hieman eri tyyppisiä, mutta tottahan nuo ensimmäisetkin ovat edelleen.


Nyt kun ihanat printit, tekstit, kirjaimet ja merkit ovat jo pidemmän aikaa olleet yksityiskohtina sisustuksissa tai sisustuselementeissä on vaara, että tällaiselle sana- ja fontti-ihmiselle tulee jo liikaakin tekstejä ja kirjaimia kotiin.


Siitäkin huolimatta, että tekstejä olisi meillä jo riittävästi, olen alkanut suunnitella kolmen printtitaulun kokonaisuutta ruokailutilaamme. Idea on lähtenyt jo jalostumaan. Katsotaan minkälaisena se tulee toteutumaan. Sen jälkeen täytyy sitten miettiä pitääkö jostain kodin muusta tekstistä luopua.


Mies ei osaa jakaa innostustani teksteihin, mutta onko siellä langoilla joku sielunsisko tai -veli tässä asiassa? Innostutko teksteistä ja fonteista, tulevatko ne jo korvistakin ulos vai piittaatko koko jutusta?

Leppoisaa helatorstain iltaa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

4 kommenttia:

 1. Kyllä, täälläkin viljellään tekstejä seinällä :)

  VastaaPoista
 2. "Ankka on luonnon todistus siitä, ettei uinti aina paranna vartaloa." ihana.. aivan ihana! Kyllä täällä on myös samoja oireita ollut monta vuotta. Ja juurikin tällä fonttipuolella... Johtuen ehkä siitä, että joskus vuonna kuokka ja kirves kun vielä kauppoihin tehtiin mainokset käsin. Isäni nimittäin teki noita mainoksia ja tekstien ja "fonttien" piti olla oikeanlaisia. Yhä edelleen permanettitussi tuoksuu "iskälle"... hassua mitä mielikuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löytyi toinenkin kohtalotoveri ;) Hassua tosiaan miten tuoksut tuovat mielikuvia ja joskus pidemmän ajan takaakin. Noita tekstattuja mainoksia ei juurikaan enää näy. Harmi, sillä taitavasti tehdyt mainokset olivat tosi upeita.

   Poista