sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Lihavinkki kesän grillailuihin

Meillä grillataan paljon. Grilli on käyttökunnossa pihallamme vuoden ympäri, sillä savustamme siinä kalaa talvellakin. Varsinaiset grillailut aloitetaan heti kun grillin ääressä tarkenee seistä lihojen kypsymisen ajan. Parina viime kesänä eteen on tullut ongelma: mitä grillattaisiin kun broilerit ja possut alkavat tökkiä.


Kiitos lähilihakaupan pitkän pääsiäisjonon, kiersin odottaessani tutkailemassa heidän kylmähyllyjänsä. Sieltä pakatun lihan puolelta löysin uuden tuttavuuden nimeltä naudan kuve. Nyt on tämän kesän yksi uusi grillituote löydetty.

Takana on nyt pari kokeilua ja molemmilla kerroilla lopputulos on ollut todella onnistunut. Sain lihakaupasta hyvät ohjeet lihan grillaamiseen. Jotta naudan kuve olisi mureaa, täytyy sen olla vakuumiin pakattuna vähintään kolme viikkoa. Ennen lihan grillaamista tehdään lihan pintaan ristiviillot ja maustetaan liha suolalla ja pippurilla. Sen jälkeen liha vain grilliin ja grillataan lihan molempia puolia muutama minuutti. Lopuksi liha leikataan diagonaalisti viipaleiksi. Liha on hyvää tuollaisenaan, mutta kun lautaselle lisää lihan viereen vielä aiolia tai itsetehtyä pestoa, niin herkutellessa voi vain huokailla.


Tällä viikolla löysin samaista kuvetta myös lähimarketista. Ihana tietää, että tuota herkkua löytyy nyt ainakin parista vakiopaikasta. Lihakimpale on melko mielenkiintoisen näköinen, mutta ei kannata antaa ulkomuodon hämätä. Hyvää tuossa osassa nautaa on myös se, ettei se ole pahan hintaista. Suosittelen kokeilemaan!

Mitä teillä grillataan? Kerro ihmeessä grillibravurisi tai lempimarinadisi. Vinkkejä otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti