torstai 15. toukokuuta 2014

Ensimmäiset ruukkuistutukset valmiina

Ensimmäiset terassi-istutukset on nyt tehty. Ajatuksissani ja haaveissanihan oli saada jotain erilaista kuin mitä meillä on aikaisemmin ollut, ja tuo toteutui. Kiitos tästä kuuluu puutarha- ja kasviasioita tuntevan ystävän avulle!


On ihan mahtavaa olla puutarhaostoksilla ihmisen kanssa, joka oikeasti tietää kasveista. Minulle perennat ovat tähän asti olleet perennoita ja kesäkukat kesäkukkia. Yrttejä olen voinut sekoittaa kesän ruukkuistutuksiin, mutta perennoille en ole hoksannut tehdä samaa. Perennat ovat kuitenkin järkeviäkin valintoja myös ruukkuihin, sillä niille voi kesän päätyttyä etsiä paikan pihamaalta ja istuttaa sinne tulevien kesien iloksi.


Takaterassimme ruukkuistutus muodostui siis tällä kerralla minulle poikkeuksellisesti perennoista. Korkeimpana kasvina on liljapuu, sen vieressä vihreyttä tuomassa sininata ja pehmeämpi puoleni pääsi istutukseen kahden mätäslaukkaneilikan muodossa. Juurelle ladoin valkoisia kiviä. Puutarhalla yksi liljapuu oli istutettu ruukkuun laventelien keskelle ja sekin oli valtavan kaunis. Päätin kuitenkin pitäytyä tässä yksinkertaisemmassa versiossa. Laventelia en malttanut kuitenkaan jättää puutarhalle, vaan kaksi pääsi terassimme yhdellä seinustalla olevaan betoniruukkuun tuoksua tuomaan - ja toivottavasti myös perhosia keräämään.


Etupihan terassille muutti valkoinen hortensia, josta jo kerroinkin aikaisemmin. Senkin juurelle ladoin samaisia valkoisia kiviä. Istutuksen vierelle terassille on vielä lisäsuunnitelmia. Katsotaan miten ne saadaan toteutumaan myöhemmin. Järkkyä, miten livenä ei huomaa kaikkea, vaan vasta kuvista huomaa ei-niin-kivoja-yksityiskohtia. Sovitaanko, että katsellaan tuosta hortensiakuvasta vain tuota kukkaa ja minä käyn tekemässä tertsulla sillä aikaa yhden pikku putsausjutskan...


Tällaisia istutuksia tuli meille. Mitäs pidät? Terassin ruoka- ja sohvapöydille tulee myöhemmin vielä mahdollisesti jotain kukkivaa, ellen sitten innostu tekemään jonkinlaisia mehikasviasetelmia. Nekin voisivat olla aika ihania...

Mukavaa päivää!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

11 kommenttia:

 1. Onpa kauniita. täällä ei vielä voi laittaa ulos istutuksia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Hiukan minäkin jännään miten istutukset pärjäävät. Yöpakkasten on ainakin luvattu olevan jo takana, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Viime yöstä olivat ainakin selvinneet ...

   Poista
 2. Hortensia ja pionit ovat minusta ehdottomasti kauneimmat kukat. Tällä hetkellä pihaa koristaa vielä vain orvokit, on niin kylmä... Ruukut ovat samanlaisia kuin sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensiat ja pionit ovat tosiaan ihania. Meillä kasvaa pihalla kolme erilaista pinonia ja niiden kukkiessa on ihana hakea leikkokukat omalta pihaltaan. Hyvä ruukkumaku sinulla ;)

   Poista
  2. Pionit kuuluvat tämän kesän istutuksiin minulla :) Pitääkin vähän kuvailla tuolla puutarhassa enempi kunhan kesä etenee...

   Poista
 3. Kauniita istutuksia olet laittanut! Täällä samat puuhat ja jotain täytyy vielä hankkia lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rva Lahoa Rautaa! Täällä alkaa tänään operaatio kasvihuoneen pesu ja sen jälkeen pääsee laittamaan yrttejä ja muuta syötävää multaan :)

   Poista
 4. Kauniita ovat :) Tykkään erityisesti kun hortensisn parina on moderni ja selkeälinjainen ruukku, näyttää raikkaalta ja mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 5. Tosi TOSI kaunis ruukkuistutus perennoista! Kannatti kokeilla jotain yllätyksellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katri! Niin kannatti tosiaan. Itse en olisi tuota yhdistelmää ymmärtänyt tehdä, mutta onneksi on tämä ihana personalpuutarhatrainer :)

   Poista