keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Juotava raparperi-minttukeitto

Napsin pihalta tosiaan eilen hieman liikaa raparperinvarsia ja raparperipiirakan valmistumisen jälkeen kokkailut jatkuivat.


Raparperikeitto kuuluu lapsuuden kesien makumuistoihini. Aivan ehdottomasti. Jääkylmä raparperisoppa oli aivan parasta hellepäivän energiajuomaa. Helteistä ei juuri nyt ole tietoakaan, mutta koska raparperisoppa on jo jonkin aikaa kummitellut mielessäni, päätin tehdä sitä.

Ohjeita selaillessani törmäsin mintun ja raparperin yhdistelmään ja päätin tuunata oman keittoni tuoreella mintulla. Siitä tulikin todella raikas yhdistelmä. Nyt ei puutu enää kuin se hellepäivä...


* * * * *

JUOTAVA RAPARPERI-MINTTUKEITTO

400 g pilkottuja raparperin paloja
1 l vettä
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
10 mintunlehteä
4 rkl perunajauhoa + 1 dl vettä

Pilko kuoritut, puhtaat raparperinvarret ja laita ne kattilaan. Lisää vesi ja sokerit sekä pieneksi silputut mintunlehdet. Keitä kunnes raparperit pehmenevät ja hajoavat.

Sekoita perunajauhot desiin vettä. Kaada seos tasaisena nauhana keitokseen samalla koko ajan vispilällä sekoittaen. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Älä kuitenkaan keitä. Maista ja lisää sokeria jos kaipaat lisää makeutta.

Jäähdytä ja nauti jääkaappikylmänä. 

* * * * *


Minttu raikastaa soppaa kivasti ja tämä soppa maistuisi hyvältä myös vaikka vaniljajäätelön kanssa. Siinä täyttyisi sekin yhtälö, että raparperin kanssa pitäisi aina nauttia jotain maitotuotetta. Hellepäivän puuttuessa pääsi tämä erä soppaa meillä juoman lisäksi tänään aamupuuron kaveriksi. Toimii siinäkin.  

Hyvää tuulta päivääsi!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

2 kommenttia:

  1. Minttu rehottaa pihalla ja raparperit odottivat poimijaansa, pakko tätä oli kokeilla :) Kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta kärpästä yhdellä iskulla ;) Toivottavasti pidit Minttu!

      Poista