sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kesäkukkapähkäilyjä

Se Aika alkaa olla käsillä. Aika, jolloin pitäisi tietää minkälaisia kesäkukkia haluaisi pihalle. Jostain syystä kesäkukkien hankintani noudattaa hieman samaa kaavaa kuin kampaajallekin meno: olisi kiva saada jotain vaihtelua, jotain vähän luovempaa, jotain uutta ja erilaista - vaikka vanhassakaan ei varsinaisesti ole ollut mitään vikaa.


Jo viime syksynä kaipasin jotain uutta syysistutuksiin. Nyt tunne on vain vahvistunut ja haluaisin jotain ihan muuta kuin mitä meillä aikaisemmin on ollut. Ei vain aavistusta mitä se voisi olla. Rentoa, mutta graafista? Toisaalta oliivipuu voisi olla kiva, mutta mitä sille kaveriksi? Toisaalta heinillä voisi saada hauskat ruukut. Toisaalta kukatkin ovat kivoja...

Meidän pihamme on eriparia. Etupihamme on pohjoisen puolella ja pääoven viereen ei paista aurinko oikeastaan koskaan. Takapihalla olevalle isolle terassille puolestaan paistaa aurinko oikeastaan koko päivän. Talomme on V:n mallinen ja takaterassi on siksi myös hyvin suojaisa paikka. Aurinkoisena kesänä terassia voi kutsua kukkien puolesta paahteiseksi paikaksi, joten se asettaa omat vaatimuksensa.Etupihallamme ei ole juurikaan istutuksia, joten sinne puolelle kaipaan hieman pehmeyttä. Takapihamme puolella on taas lähes koko pihamme, joten sinne terassille kaipaan selkeämpiä linjoja ja koska terassi on melko suuri, haluaisin sinne tulevan istutuksenkin olevan näyttävämmän.

Yksi asia sentään on selvää ja se on se, että pääoven viereen pääsee tämä ihana vanhemmiltani saatu valkoinen hortensia. Mutta jo heti perään kysymys: pitäisikö sen juureen laittaa yksinkertaisesti vain valkoisia kiviä, vai pitäisikö sinne istuttaa jotain roikkuvaa? Elämää suurempia kysymyksiä, hih.


Tulevana viikonloppuna meillä juhlitaan esikoisen 10-vuotismummikummisynttäreitä ja silloin olisi kiva olla jo jotain valmiina. Joko sinä tiedät omat ruukkuistutusvalintasi? Vai teetkö elämästäsi ylipäätään yhtä vaikeaa; kukka kuin kukka, kasvi kuin kasvi, voisi joku miettiä tässä kohdassa? Ajattelin heittää ongenkoukkuni myös tänne blogimereen ja kysyä teiltä apua. Onko sinulla vinkata jotain kivaa ideaa? Kaikki apu otetaan (tälläkin kerralla taas) enemmän kuin ilolla vastaan.

Mutta nyt, arvaapa mitä tänään on ohjelmassa? No se kampaaja; jotain kivaa pientä uutta piristystä olisi kiva saada... Mukavaa alkanutta viikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.


8 kommenttia:

 1. Samat pähkäilyt täälläkin menossa.. Mihinkään lopputulokseen en tosin vielä ole tullut, mutta ehdottomasti pitää olla ainakin hortensiaa, kyllä! :) Palleroisia puksipuita. Ja paljon syötäviä; yrttejä, tomaattia, ehkä mansikoitakin. Meillä on niin kuuma terassi, että olen miettinyt viinirypäleitäkin sinne. Ja kiitos vaan inspiksestä, oliivipuu olis ihana!
  Nautinnollista kampaajakäyntiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja mietteitä näköjään juu ;) Sitrukset unohtuivat muuten vielä tuosta listastani ja viinirypäle voisi tosiaan olla myös kiva... Pian ei auta muu kuin aloittaa terassin laajennus entisestään, että saa kaiken mahtumaan ilman, että terassi pullistelisi istutuksista. Mies olisi varmasti innolla mukana laajennuksessa tuolla syyllä, hih.

   Poista
 2. Graafisuutta saat jyrkkämuotoisilla ja värisillä ruukuilla, joihin istutat erikoisia heiniä, koristeeksi kuivuneita oksia, kiviä jne.
  Koolla voi leikitellä, suurta, korkeaa ja näyttävää tai päinvastoin.
  Paahteisessa paikassa myös mehikasvit ja maksaruohot antavat helpon ja hauskan keinon leikitellä.

  Entäpä jos laatikoihin muuttaisikin yrttimaa ja se oliivipuu niille kaveriksi? Yrtit ovat kauniita ja monimuotoisia, joukkoon laventelia kukkimaan koko kesäksi ja jos yrttejä ei koko ajan leikkaa syötäväksi, niistäkin monet kukkivat kauniisti.
  Verrattuna heiniin ja maksaruohoihin, yrtit toki kaipaavat enemmän kastelua ja hoitoa mutta viihtyvät kyllä paahteessa.

  Hortensia on ihana! Kivillä selkeyttä yksinkertaisuutta, roikkuvalla muratilla tms. hempeyttä. Molempi parempi. Kumpaa haluat?

  Itse toimin tässäkin vastoin taitojani ja halujani ;) Olisi upeaa jos rönsyilevän pursuilevat amppelit ja laatikot täyttäisivät terassin ja pelargoníen hattarapilvet hehkuisivat ruukuissa. Todellisuudessa en halua koirien merkkailevan ruukkuja ja pihan kasvillisuus vie kaiken ajan, joten ei ole energiaa hoitaa ruukkuja. Keväällä narsissit kukkivat niin kauan kuin jaksavat ( edelleen!) ja orvokit elelee laatikoissa kunnes lomalla helle ja reissun hoitamattomuus vie ne. Syksyksi saatan laittaa laatikoihin jotain perennantaimia, jotka vielä ekoilla pakkasilla ehtii pelastaa maahan kasvamaan. ( heucherat ovat siihen hyviä, kauniine lehtineen). Pelargonit tuppaavat meikäläisessä sateisessa kesässä kärsimään kun terassilla ei ole suojaavaa katosta.

  Jos tahdot, voin tulla mukaasi joku päivä jonnekin puutarhalle kaveriksi ideoimaan ;)
  R&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS R&T <3 Mahdollisuuksia on tosiaan vaikka kuinka. Vielä kun tietäisi mitä haluaisi... Tehdään vain puutarharetki jonain päivänä - oikein mielellään!

   Poista
 3. Samat pähkäilyt kukkien kanssa meneillään, tulosta ei vielä ole... Niin ja muutenkin samat toimet tänään. Minäkin kävin nimittäin tänään kampaajalla. Sieltä tuli ulos ihan samanlainen lopputulos, kuin parilla edelliselläkin kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Eipä mullakaan juuri isoa muutosta ole hiuksiin tehty viime aikoina. Pieniä vivahteita leikkaukseen ja jotain värijuttuja. Nyt sain harmaita raitoja vaaleisiin hiuksiini. Joku ei ehkä ajattelisi, että harmaus hiuksissa piristäisi, mutta tässä kohtaa kävi niin :)

   Poista
 4. Hei! Uusia blogeja etsimässä... ja löysin sinut!

  Sinulle on myös haaste blogissani: http://myttyra.blogspot.fi/2014/05/haaste-11-11-11.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit minut ja tervetuloa uudelleenkin :) Täytyypä tulla vastavierailulle kurkkaamaan minkälaisen haasteen olet heittänyt.

   Poista